Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις σε Notos Com από τους οίκους ασφάλισης πιστώσεων

«Καμπανάκι» στους προμηθευτές της γνωστής αλυσίδας, με μείωση του ορίου πάνω από το οποίο δεν ασφαλίζονται οι πιστώσεις. Συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτή και κεφαλαίων, μετά την υπαναχώρηση της Pillarstone.

Νέες πιέσεις σε Notos Com από τους οίκους ασφάλισης πιστώσεων

Μείωση στο όριο ασφάλισης πιστώσεων για προμήθειες προς τον όμιλο Notos Com αποφάσισε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Euler Hermes, υποδεικνύοντας στο πελατολόγιό της να περιορίσει τη βραχυπρόθεσμη (έως 12 μήνες) εμπορική έκθεσή τους κατά 50%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις της, αλλά η υπόδειξη προς τους Έλληνες προμηθευτές του ομίλου εκτιμάται πως αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της Euler Hermes για τη ρευστότητα και το εμπορικό budget. Έρχεται δε λίγο διάστημα μετά την υπαναχώρηση της Pillarstone από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Notos Com, το οποίο είχε συμφωνήσει με τις πιστώτριες τράπεζες.

Νωρίτερα, η Pillarstone είχε εισφέρει έναντι εξασφαλίσεων -στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας- 7 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελούσε μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την ανασύνταξη της Notos Com, ενώ υπολείπονταν η εισφορά ακόμη 7 εκατ. ευρώ, αλλά και η ολοκλήρωση επιχειρησιακών διεργασιών.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, στο πλαίσιο υποκατάστασης της Pillarstone, διενεργούνται επαφές με επενδυτικά σχήματα προκειμένου να αναλάβουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υφιστάμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Ειδικότερα, σκοπός είναι ο νέος επενδυτής να καταβάλει στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης περίπου 7 εκατ. ευρώ στη Notos Com, μέσω ΑΜΚ, και να δώσει στην Pillarstone τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που έχει βάλει ως τώρα στην εταιρεία.

Στις διερευνητικές επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο όμιλος Φάις -ο οποίος επισήμως διαψεύδει την εμπλοκή του-, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος πυλώνας υποστήριξης της εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το κλείσιμο μικρών πολυκαταστημάτων στην περιφέρεια αλλά και το σημείο στην πλατεία Κοτζιά, το αποτύπωμα των πολυκαταστημάτων Notos Com περιορίζονται στο κεντρικό σημείο της Αιόλου, στο ομώνυμο πολυκατάστημα της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη (το οποίο στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο) και στο αντίστοιχο σημείο που δημιουργήθηκε στο SofiaRingMall στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται πως η Notos Com, εκτός από τα γνωστά ομώνυμα πολυκαταστήματα, κατέχει την αντιπροσωπεία μεγάλης γκάμας προϊόντων τόσο ένδυσης και υπόδησης, όσο και καλλυντικών (Lacoste, American Eagle, Gant, Nautica, Polo Ralph Lauren, Chanel, Lancaster, Sisley, Clarins κ.α.), για την Ελλάδα αλλά και για τις αγορές της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v