Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή της Forthnet στο ερευνητικό έργo 5G-Solutions

Το έργο εχει στόχο τη δημιουργία λύσεων για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς. Η Forthnet συμμετάσχει στο έργο έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων, την υλοποίηση media trials με χρήση πιλοτικών δικτύων 5G.

Συμμετοχή της Forthnet στο ερευνητικό έργo 5G-Solutions

Η Forthnet συμμετέχει στην κοινοπραξία του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου 5G Solutions που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Horizon 2020 με προϋπολογισμό άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Forthnet για ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών Over The Top, με υψηλή ποιότητα περιεχομένου, αλλά και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

To 5G-Solutions αποτελεί πρωτοπόρο έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού κλάδου ΤΠΕ, με στόχο τη δημιουργία λύσεων, αρχιτεκτονικών, τεχνολογιών και τον καθορισμό ποιοτικών χαρακτηριστικών λειτουργίας για τις υποδομές επικοινωνιών επόμενης γενιάς, υποστηρίζοντας την πολιτική ανάπτυξης δικτύων 5G της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω του έργου, αναδεικνύονται οι δυνατότητες της τεχνολογίας 5G στους εξής τομείς της βιομηχανίας:

  • Εργοστάσια του μέλλοντος
  • Έξυπνη ενέργεια
  • Έξυπνες πόλεις
  • Έξυπνα λιμάνια
  • Δημιουργία και Μετάδοση περιεχομένου υπερυψηλής ευκρίνειας

ενώ, παράλληλα, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Στο έργο συμπράττουν 26 εταίροι, κορυφαίοι εκπρόσωποι των κλάδων τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφορικής,  καθώς και διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η Telecom Italia, η οποία έχει και τον ρόλο του συντονιστή, η Telenor, η Nokia, η IBM, η Ericsson, η Enel, η P&G, το Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), το Norwegian University of Science and Technology, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η eBOS Technologies Ltd, κ.α. Η Forthnet συμμετάσχει στο έργο έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων, την υλοποίηση media trials με χρήση πιλοτικών δικτύων  5G.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v