Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deloitte: Στα 12 εκατ. το τίμημα για την Hellenic Steel

Στον ρόλο της στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της Hellenic Steel αναφέρει η Deloitte Ελλάς. Σημαντικά κοινωνικά οφέλη από τη συμφωνία βάσει της οποίας η εταιρεία περνά στον έλεγχο της Jordan Investment

Deloitte: Στα 12 εκατ. το τίμημα για την Hellenic Steel

Στα 12 εκατ. ευρώ, πλέον της ανάληψης του κόστους περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, ορίστηκε το τίμημα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Hellenic Steel στην Jordan International.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Deloitte Ελλάς, το τμήμα αναδιάρθρωσης της οποίας λειτούργησε ως ειδικός σύμβουλος στην αναδιάρθρωση και πώληση μέρους του ενεργητικού της υπό εκκαθάρισης Hellenic Steel, το 96,3% του συνόλου των πιστωτών ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Jordan International μεταβιβάζονται:

α) το βιομηχανοστάσιο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός

β) μέρος του παθητικού της εταιρείας και συγκεκριμένα της ληφθείσας πρόβλεψης περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που απαιτούνταν να πραγματοποιηθούν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Oι εν λόγω παρεμβάσεις εκτιμήθηκαν από ανεξάρτητο εκτιμητή στο ύψος των 6,5 εκατ. ευρώ. Η Deloitte σημειώνει, τέλος, πως εξίσου σημαντικά όμως είναι και τα κοινωνικά ωφέλη της συμφωνίας, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς έχουν προβλεφθεί από τον επενδυτή άμεσες προσλήψεις 400 εργαζομένων στην πρώτη επαναλειτουργία της βιομηχανικής μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v