Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα εξελίξεων στη Euromedica

Η πρωινή γενική συνέλευση συγκαλείται με πρωτοβουλία της διοίκησης Λιακουνάκου και ως θέμα έχει την ΑΜΚ με μετρητά. Η απογευματινή γίνεται με πρωτοβουλία της Farallon και ως θέμα έχει ουσιαστικά την «εκπαραθύρωση» της «ομάδας Λιακουνάκου».

Ημέρα εξελίξεων στη Euromedica

Σε δύο… ημίχρονα (βλέπε γενικές συνελεύσεις) θα κριθεί ο σημερινός «αγώνας» στη Euromedica, καθώς «πλευρά Λιακουνάκου» και Farallon θα παρατάξουν μεν το σύνολο των δυνάμεών τους, ωστόσο την τελική έκβαση του ματς θα καθορίσει η στάση που θα κρατήσει η ειδική διαχειρίστρια της Axon Συμμετοχών. Και αυτό γιατί στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις της 7ης και 8ης Ιουνίου, η ειδική διαχειρίστρια της Axon «κατέβηκε» με το 46,62% της Euromedica, η Farallon με το 18,43% και η «πλευρά Λιακουνάκου» μόνο με το 17,1%.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πρωινή γενική συνέλευση συγκαλείται με πρωτοβουλία της διοίκησης Λιακουνάκου και ως θέμα έχει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Βέβαια, θα αποτελέσει έκπληξη αν ψηφιστεί μια τέτοια πρόταση από τη συνέλευση. Αλλά ακόμη και αν ψηφιστεί, πώς μπορεί να υλοποιηθεί νομικά η ΑΜΚ, όταν η εταιρεία δεν έχει εκδώσει λογιστικές καταστάσεις ούτε για το 2018 ούτε και για το 2017;

Η απογευματινή γενική συνέλευση γίνεται με πρωτοβουλία της Farallon και ως θέμα έχει την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και ουσιαστικά την «εκπαραθύρωση» της «ομάδας Λιακουνάκου». Εδώ το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσει η διαχειρίστρια της Axon Συμμετοχών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως μάλλον ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η οικογένεια Λιακουνάκου από τη διοίκηση του Ομίλου που επί τόσα χρόνια έλεγχε (εκ του αποτελέσματος, χωρίς επιτυχία, όπως υποστηρίζουν) το τιμόνι του.

Άλλωστε τα προβλήματα του ομίλου είναι εντονότατα και επείγοντα και έτσι «πολιτικές καθυστερήσεων» (που πολλοί χρεώνουν στον κ. Λιακουνάκο) κάθε άλλο παρά βοηθούν τον εισηγμένο όμιλο.

Ωστόσο κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται, χρησιμοποιώντας τρέχουσα πολιτική ορολογία: Μήπως για τον Θωμά Λιακουνάκο «το ματσάκι μπορεί να γυρίσει;»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v