Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Ανάσα έως τον Νοέμβριο από την αναβολή πλειστηριασμών

Χρόνο για την εξεύρεση πιθανής λύσης ρευστότητας και στρατηγικού επενδυτή αναζητά η εταιρεία, η οποία πέτυχε προς το παρόν την αναβολή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών ακινήτων της από τις τράπεζες. Συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Yalco: Ανάσα έως τον Νοέμβριο από την αναβολή πλειστηριασμών

Με αιτήσεις ανακοπής των πλειστηριασμών επί των ακινήτων της αμύνεται η εταιρεία Yalco, η οποία κατάφερε να αναστείλει έως το Νοέμβριο τους προγραμματισμένους για τον Ιούλιο πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα για τις 23 Νοεμβρίου αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για τις 17 Ιουλίου πλειστηριασμός για αγροτεμάχιο, 22.443,67 τ.μ., στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχει ανεγερθεί συγκρότημα εμπορικών-βιομηχανικών αποθηκών, αποτελούμενο από 4 κτίρια, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.115.545 ευρώ.

Επίσης, αναβάλλεται ο πλειστηριασμός για  αγροτεμάχιο μετά του επ’ αυτού κτιρίου εμπορικής αποθήκης, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου, του Δήμου Δέλτα, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.210.049 ευρώ.

Για τις 5 Νοεμβρίου μετατίθεται επίσης ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για 3 Ιουλίου και αφορά τις αποθήκες της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ εκκρεμεί απόφαση για αναβολή και τρίτου πλειστηριασμού επί ακινήτου της εταιρείας που εδράζεται στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι διαταγές αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν συνέπεια των καταγγελιών των δανείων της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζές της. Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος δανείων της Yalco ανέρχεται σε  40,3 εκατ. ευρώ και αφού είχε προηγηθεί προ διετίας η αναδιοργάνωση του τραπεζικού δανεισμού με τις χρηματοδοτούσες τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να επιδιώκει «λύση», δηλαδή την εξεύρεση πιθανής χρηματοδότησης από νέο επενδυτή (σε συνεργασία ασφαλώς με τις τράπεζες), υποστηρίζοντας πως υπάρχει «αξία» στην εταιρεία. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολείπεται της ζήτησης (κυρίως στα προϊόντα Fest και τις B2B πωλήσεις στον τομέα HORECA), εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v