Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Πρo των ευθυνών του σήμερα ο Κων. Δομαζάκης

Μετά την πίεση των τραπεζών και την παρουσίαση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων καλεί τους βασικούς μετόχους να συναινέσουν. Δεσμεύτηκε θετικά ο Μ. Δομαζάκις.

Creta Farms: Πρo των ευθυνών του σήμερα ο Κων. Δομαζάκης

Χαρακτήρα «τελεσιγράφου» έχει το σημερινό πρωϊνό ραντεβού των μετόχων της Creta Farm, Μάνου και Τάκη Δομαζάκη, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να συναινέσουν στο ΜοU που έχουν επεξεργαστεί οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου συνάντηση του Υπουργού με εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών αλλά και τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνο (Τάκη) Δομαζάκη, καθώς και επικοινωνία με τον κ. Μάνο Δομαζάκι, με θέμα την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης και εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία.

Δεδομένου ότι οι πιστώτριες τράπεζες στηρίζουν το συγκεκριμένο σχέδιο, και ο Μάνος Δομαζάκις έχει ήδη συμφωνήσει με τις τράπεζες και τους όρους τους, (τόσο κατά δήλωση στον Υπουργό, όσο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr), η μόνη προϋπόθεση για να αρχίσει να έχει "ανάσες ρευστότητας" η εταιρία και να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της, είναι να συμφωνήσει- όπως ζητούν οι τράπεζες- και ο έτερος μέτοχος του 40% Κων. Δομαζάκη.

Το Euro2day.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Κ. Δομαζάκη, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος με ανυπόστατες καταγγελίες (δεν αποδείχθηκε ότι είχε δανείσει ποτέ την εταιρεία σύμφωνα με το πόρισμα της PwC) ουσιαστικά οδήγησε τη μετοχή σε αναστολή και έβαλε την εταιρεία σε πρωτοφανή κρίση, με αναμενόμενη κατάληξη τα προβλήματα ρευστότητας που απειλούν να διακόψουν τη λειτουργία της, θέτωντας σε κίνδυνο περίπου 850 θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση η «διορία» που έχει δοθεί στους βασικούς μετόχους της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς «ασφυξίας» από την έλλειψη ρευστότητας, είναι έως σήμερα το πρωί στις 10 ενώπιον του Υπουργού, προκειμένου να προκύψει συμφωνία αμφότερων των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι οι όροι των τραπεζών (οι οποίες έχουν συνολική απαίτηση της τάξης των 109 εκατ.ευρώ, μετά και την τελευταία ρύθμιση δανεισμού) αφορά στη διενέργεια δικανικού ελέγχου, στη μεταφορά σημάτων και πατεντών από κυπριακή θυγατρική στην κατοχή της μητρικής εταιρίας, την τοποθέτηση Monitoring Trustee, ή CRO που θα ελέγχει την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, αλλά και τη συναίνεση των μετόχων για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, που θα αναλάβει τον έλεγχο της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v