Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Θα παραμείνουμε πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Τι είπαν τα στελέχη της εισηγμένης, του ΧΑ και της Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την πρώτη συνεδρίαση της Titan Cement International στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών, της Αθήνας και των Παρισίων.

Τιτάν: Θα παραμείνουμε πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας

«Ημέρα-σταθμό για τον όμιλο Τιτάν αποτελεί η σημερινή και εγγυόμεθα ότι ο όμιλος θα παραμείνει πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας αξία για εργαζόμενους, μετόχους και κοινωνία. Συνεχίζουμε μια μακρά πορεία συνεργασίας με το Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία διαρκεί εδώ και 107 χρόνια». 

Αυτά δήλωσε εκ μέρους της διοίκησης της γνωστής τσιμεντοβιομηχανίας ο κ. Νέλλος Κανελλόπουλος, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Titan Cement International στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών, της Αθήνας και των Παρισίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι σήμερα, μεταξύ της εταιρείας και του Χρηματιστηρίου ανανεώνεται μια σχέση 107 ετών και η τριπλή διαπραγμάτευση της μετοχής αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική αγορά, για το πώς θα καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης εξήρε τις προσπάθειες της εταιρείας να εξασφαλίσει φθηνότερα κεφάλαια, σε μια περίοδο που ακόμη και μια μικρή μείωση του κόστους συμβάλλει αποφασιστικά στη διεθνή ανταγωνιστικότητα. 

Παπαλεξόπουλος (Τιτάν): Θέτουμε πιο ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξή μας

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Titan Cement International SA, της νέας μητρικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, στο Euronext Βρυξελλών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Παρισίων.

Από τις 09.00 π.μ., ώρα Βρυξελλών, 78.668.627 κοινές ονομαστικές μετοχές διαπραγματεύονται στις αγορές αξιών του Euronext Βρυξελλών και του Euronext Παρισίων υπό το σύμβολο «TITC», ενώ η διαπραγμάτευσή τους στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπό το ίδιο σύμβολο ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Με αφορμή την εισαγωγή του Ομίλου στο Euronext, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, προσκεκλημένος του Euronext Brussels, παρέστη στην παραδοσιακή τελετή, με την οποία κηρύσσεται η καθημερινή έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, στην ημέρα της πρώτης διαπραγμάτευσης της μετοχής της Titan Cement International.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δήλωσε: «Η εισαγωγή στο Euronext αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο σε μια πορεία 117 ετών, αντανακλώντας πλήρως το διεθνή προσανατολισμό και αποτύπωμα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ευχαριστούμε όλους τους μετόχους μας, υφιστάμενους και νέους, για την εμπιστοσύνη στο όραμά μας να εξελισσόμαστε συνδυάζοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Με τη δική τους υποστήριξη, θέτουμε σήμερα ακόμη πιο ισχυρά θεμέλια για τη μελλοντική μας ανάπτυξη διεθνώς και για την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v