Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Τι συμβαίνει με τα δάνεια της Eurobank

H ένταξη των χορηγήσεων στο χαρτοφυλάκιο Cairo και γιατί δεν περιορίζει την γκάμα των λύσεων για την πολύπαθη κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Creta Farms: Τι συμβαίνει με τα δάνεια της Eurobank

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο Cairo της Eurobank περιλαμβάνονται και τα δάνεια, που έχει χορηγήσει στην Creta Farms, συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, τα δάνεια της Creta Farm εντάχθηκαν στο πακέτο, μετά τα αποτελέσματα της χρήσης 2018 και τη διαμάχη μεταξύ των μεγαλομετόχων, αδελφών Δομαζάκη.

Η ένταξή τους στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο δεν εμποδίζει, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, την γκάμα των λύσεων για την εξυγίανση της Creta Farm, μέσω εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Αφενός, η περίμετρος του χαρτοφυλακίου μπορεί να μεταβληθεί, εξέλιξη που είναι πιθανή και για τα δάνεια των ομίλων Νηρεύς και Σελόντα, που επίσης περιλαμβάνονται στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο, αφετέρου, ενδεχόμενο «κούρεμα» του -συνολικού- δανεισμού της Creta Farm αντιμετωπίζεται από τις συσσωρευμένες ή πρόσθετες προβλέψεις.

Σημειώνεται ότι o δανεισμός της Creta Farm «σπάει» ως εξής: 38 εκατ. ευρώ η Πειραιώς, 28 εκατ. ευρώ η Eurobank, 26 εκατ. ευρώ η Εθνική, 17 εκατ. ευρώ η Alpha, 15 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και 3,5 εκατ. ευρώ η Συνεταιριστική Χανίων, με την Αττικής να έχει 1 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο είναι ότι οι εκταμιεύσεις της ΕΤΕπ συνεχίστηκαν, ενώ είχε ξεσπάσει η δημόσια διαμάχη μεταξύ των Αφών Δομαζάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v