Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NotosCom: Σε εξέλιξη οι επαφές τραπεζών-Pillarstone με την M&G

Διαπραγμάτευση για την ανάδειξη νέου στρατηγικού επενδυτή στον εμπορικό όμιλο, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση της συμφωνημένης αναδιάρθρωσης του.

NotosCom: Σε εξέλιξη οι επαφές τραπεζών-Pillarstone με την M&G

Σε ισχύ διατηρούνται οι επαφές πιστωτριών τραπεζών και Pillarstone για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στον εμπορικό όμιλο της Notos Com. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με το βρετανικό fund M&G για τον καθορισμό των όρων υποκατάστασης της Pillarstone και τη διοχέτευση κεφαλαίων στην εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του 2018- που αν και «παγωμένη» λόγω της υπαναχώρησης της Pillarstone, παραμένει εν ισχύ- η εταιρία αναμενόταν να λάβει στα τέλη Αυγούστου επιπλέον 7 εκατ.ευρώ, ως το δεύτερο τμήμα της προβλεπόμενης χρηματοδότησης της (καθώς ήδη είχαν καταβληθεί τα πρώτα 7 εκατ.ευρώ από την Pillarstone).

Ο υποψήφιος νέος στρατηγικός επενδυτής καλείται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. θα κατευθυνθούν για εξόφληση των κεφαλαίων που έβαλε η Pillarstone και τα υπόλοιπα για νέα χρηματοδότηση της Notos Com, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου.

Σημειώνεται πως πέραν του χρηματοοικονομικού παζλ και τις προθέσεις τραπεζών και επενδυτών, η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει να υλοποιεί το πλάνο αναδιάρθρωσης της. Στο πλαίσιο αυτό, συγκρατεί κόστη, έκλεισε το πολυκατάστημα στην Πλατεία Κοτζιά αλλά ταυτοχρόνως αναπτύσσεται εμπορικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ μέρους της διοίκησης του ομίλου, το 2018 έκλεισε με οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 2%, ενώ καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κερδών EBITDA. Στη χρήση του 2019, η εταιρία αναπτύσσει τον εμπορικό της σχεδιασμό και προγραμματίζει το άνοιγμα 2 ακόμη σημείων της αλυσίδας casual ένδυσης American Eagle, τα οποία θα προστεθούν στο δίκτυο 8 σημείων που ήδη ελέγχει ο όμιλος. Υπενθυμίζεται ότι παρά την κρίση η εταιρία διατήρησε το σύνολο των αντιπροσωπειών της όσο ένδυσης και υπόδησης, όσο και καλλυντικών (Lacoste, American Eagle, Gant, Nautica, Polo Ralph Lauren, Chanel, Lancaster, Sisley, Clarins κ.α.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v