Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

Συντάσσεται η τροπολογία για τις αλλαγές στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουν ετοιμαστεί οι διατάξεις. Τον Οκτώβριο στη Βουλή. Πλειοψηφικά πακέτα μετοχών της εμπορίας και της διανομής προς πώληση.

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του κειμένου της τροπολογίας για τις απαιτούμενες αλλαγές στη ΔΕΠΑ, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο διατάξεων, με βάση το οποίο θα τροποποιεί το νόμο Σταθάκη που είχε θεσπίσει την απόσχιση του κλάδου υποδομών από τη ΔΕΠΑ και τη σύσταση των δύο εταιρειών ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών.

Πηγές μιλάνε για τροπολογία και όχι για νέο νομοθετικό κείμενο, κάτι που ερμηνεύεται από την αγορά ως σινιάλο πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στη νέα εταιρική μορφή, αλλά στα ποσοστά ιδιωτικοποίησης.

Έτσι, με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, θα πουληθούν τα πλειοψηφικά ποσοστά των μετοχών των δύο προαναφερόμενων εταιρειών. Δηλαδή, επί της ουσίας, της «Φυσικό Αέριο Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας» (πρώην ΕΠΑ Αττικής) και της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και ΔΕΔΑ (Υπόλοιπη Ελλάδα).

Το σχέδιο της τροπολογίας κατά πάσα πιθανότητα, λένε οι πληροφορίες, δεν θα πάει αμέσως στη Βουλή αλλά το πιο πιθανό είναι να κατατεθεί γύρω στον Οκτώβριο, προκειμένου να προηγηθούν και οι αναγκαίες διαβουλεύσεις με την Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v