Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΖενίΘ: Πλάνα για εξαγορά παρόχου και 500.000 πελάτες

Επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά βλέπει η θυγατρική της Eni. Αναζητά την εξαγορά εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος για 500.000 πελάτες στην επόμενη 4ετία.

ΖενίΘ: Πλάνα για εξαγορά παρόχου και 500.000 πελάτες

Από... σκανάρισμα περνά η ΖενίΘ, η θυγατρική εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της ιταλικής πολυεθνικής Eni, τους μικρομεσαίους παρόχους της εγχώριας αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή θέτει ως στόχο για την επόμενη τετραετία την αύξηση των πελατών της στις 500.000.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της πρώην Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Φεντερίκο Ρέγκολα.

Ο Ιταλός βλέπει σημαντικές προοπτικές ανόδου της εγχώριας αγοράς ενέργειας και δήλωσε ότι η εταιρεία του αναζητά ευκαιρίες για την απόκτηση προμηθευτή ρεύματος. Μάλιστα η ΖενίΘ φέρεται, σύμφωνα με άλλα στελέχη της, να μιλά σχεδόν με όλους τους μικρομεσαίους παρόχους της αγοράς. Η διοίκηση, με αφετηρία τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρισμού (σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ και κατάργηση των ΝΟΜΕ), θεωρεί ότι είναι σε θέση ισχύος και αναζητά τη μεγέθυνσή της.

Σημειωτέον ότι η ΖενίΘ διαθέτει πάνω από 350.000 πελάτες, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να προμηθεύονται φυσικό αέριο.

Εξάλλου, ο κ. Ρέγκολα, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στη ΔΕΘ, σημείωσε πως η ΖενίΘ έχοντας πετύχει τους στόχους της για πανελλαδική επέκταση, θέτει νέους, με τον κυριότερο να αποτελεί, οι πελάτες της σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα να ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη.

Τόνισε επίσης τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος και τη στόχευση της εταιρείας να συνδράμει τους πελάτες της στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα ο κ. Regola ανακοίνωσε τις τρεις νέες υπηρεσίες που εντάσσονται στο portfolio της εταιρείας: Τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε, «η Zeniθ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει δύο τουλάχιστον χαρακτηριστικά -είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της Εni, στην Ελλάδα».

«Αυτό είναι διπλά καλό», πρόσθεσε, «διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια, με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτή την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v