Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

Η νέα γενιά προϊόντων προβλέπει χρηματοδότηση για έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Οι παροχές για ζευγάρια και τα επισκευαστικά. Ξεκινά από τον Οκτώβριο πρόγραμμα επιβράβευσης των υφιστάμενων συνεπών δανειοληπτών.

Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

Δυναμικό παρών στο νέο αναπτυξιακό κύκλο που ανοίγει για τη χώρα επιδιώκει η Eurobank, μέσα από ένα σπονδυλωτό σχέδιο πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση τόσο των μεγάλων έργων υποδομών και των επενδυτικών σχεδίων που θα εξελιχθούν από τους επόμενους μήνες, όσο και των νοικοκυριών, αρχής γενομένης από την επανατοποθέτηση της τράπεζας στον νευραλγικό τομέα της στεγαστικής πίστης.

«Η Eurobank και θέλει και μπορεί. Διαπιστώνουμε ότι δεν είναι θέμα έλλειψης ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών, αλλά έλλειψης ζήτησης για νέα δάνεια. Είμαστε εδώ να πείσουμε τους πελάτες, στο στεγαστικό κομμάτι, ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν ξανά στην αγορά ακινήτων και να διαλύσουμε οποιαδήποτε αβεβαιότητα έχουν όσον αφορά τη λήψη νέου δανείου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου, όσο και της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της Eurobank για το νέο πρόγραμμα στεγαστικών θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες από αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς δανείων αλλά και σε ασφαλιστικά προϊόντα. 

Σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, ο κος Καραβίας ανέφερε ότι το κλίμα είναι διαφορετικό, η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει και υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και πολιτική σταθερότητα, καθώς και αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, έχει καθαρό διάδρομο και ορίζοντα μπροστά της και οι εξαγγελίες όσον αφορά τις θέσεις οικονομικής πολιτικής έχουν ως κεντρικό άξονα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αρχής γενομένης από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αλλά και την πρόθεση να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στα μεγάλα, όπως τα χαρακτήρισε «έργα αναφοράς», όπως είναι το Ελληνικό, η επένδυση στην Κασσιώπη, την Αφάντου αλλά της «Ελληνικός Χρυσός», το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ αλλά και την επιτάχυνση της πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα για την αγορά ακινήτων επεσήμανε ότι το timing απόκτησης ακινήτου και μέσω της στεγαστικής χρηματοδότησης είναι κατάλληλο, καθώς συντρέχουν βάσιμοι λόγοι προς αυτή την κατεύθυνση, όπως: οι τιμές των ακινήτων κινούνται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα παρά την αύξηση του τελευταίου 1,5 χρόνου και είναι ακόμα 30% χαμηλότερα από το 2006 και το 2008 και το κόστος χρήματος διαμορφώνεται στο μισό, καθώς τα επιτόκια έχουν επιδείξει πτωτική πορεία και το ύψος της δόσης είναι χαμηλότερο από τα προ κρίσης επίπεδα. Πριν την κρίση το Euribor ήταν στο 4% και σήμερα σε μηδενικά επίπεδα.

Επίσης εξίσου σημαντικός παράγοντας που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά ακινήτων είναι και θα οδηγήσει σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας σε αύξηση των τιμών είναι το πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων.
Ερωτηθεί για τα stress test που θα διεξάγει η ΕΚΤ το 2020 ανέφερε ότι «δεν μας ανησυχούν».

Τα δάνεια σταθερού επιτοκίου

Μια νέα γενιά στεγαστικών προγραμμάτων με δυνατότητα σταθερής δόσης, για όλη τη διάρκεια του δανείου και χωρίς κόστος σε περίπτωση πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής, προτείνει η Eurobank σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στην αγορά, κατασκευή ή επισκευή ακινήτου, εγκαινιάζοντας την επανεκκίνηση της αγοράς στεγαστικών δανείων, με όρους προσαρμοσμένους απολύτως στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα πρωτοβουλία της Eurobank αξιοποιεί την ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η καθοδική τάση των τιμών των ακινήτων που επικράτησε τα τελευταία χρόνια έχει πλέον αναστραφεί και συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος χρήματος και την αντικειμενική ανάγκη των ελληνικών νοικοκυριών για τη διασφάλιση σταθερότητας στον σχεδιασμό μακροπρόθεσμου οικογενειακού προγραμματισμού. Η τράπεζα παρέχει έτσι τη δυνατότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο, να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα ή θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει απάντηση σχετικά με την οικονομική προέγκριση του δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών από την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.

Σε ειδική παρουσίαση που έγινε παρουσία των μελών της Διοίκησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας ανέπτυξε τη νέα πολιτική της τράπεζας για τους ιδιώτες πελάτες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Η Eurobank είναι Τράπεζα της Ανάπτυξης. Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ξεκινάμε φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τη στεγαστική πίστη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση. Η Eurobank δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητο, να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δόσεις που θα καταβάλλει μέχρι την εξόφληση του δανείου του. Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank Τάσος Αναστασάτος παρουσίασε ειδική μελέτη με θέμα «Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα», όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους είναι σήμερα εξαιρετικά ευνοϊκή η συγκυρία για την απόκτηση στέγης για ιδιοκατοίκηση ή και ακινήτου για επένδυση, δεδομένου ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, έχοντας όμως διανύσει μικρό μόνο μέρος της απόστασης από τα προ κρίσης επίπεδα και με τοπικές διαφοροποιήσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων είναι τα εξής:

* Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), είκοσι πέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.

* Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.

* Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.

* Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια:

* Προσωποποιημένη τιμολόγηση.

* Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα, είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888) είτε μέσω του eurobank.gr.

Η τράπεζα δεσμεύεται ότι θα δίνεται η οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στεγαστικά Δάνεια για τα νέα ζευγάρια

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες, μέσω καταβολής μόνο τόκων.

Δάνεια για επισκευή ακινήτων

Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου. Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματός τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.

Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

Παράλληλα, με βασική πρόνοια την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεπείς πελάτες της, ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων.

«Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο από τη Eurobank και είναι ενήμεροι στην αποπληρωμή του, επιβραβεύουμε τη συνέπειά τους με ένα πακέτο προνομίων», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν:

* Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.

* Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου, εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους, μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.

* Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής) για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air -ανά κύριο δανειζόμενο-, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.

Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v