Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρώτα 26,6 εκατ. μπήκαν στο ταμείο της Bain

Πρόκειται για ακίνητα στην Όθωνος (Σύνταγμα) και τη Σέκερη (Κολωνάκι), ιδιοκτησίας Λάμπρου, τα οποία πωλήθηκαν για να εξοφληθούν δάνεια μικρότερης αξίας, που αγόρασε η Bain από την Πειραιώς. Τα τιμήματα.

Τα πρώτα 26,6 εκατ. μπήκαν στο ταμείο της Bain

Την πρώτη σημαντική ανάκτηση μέρους του τιμήματος που κατέβαλε (432 εκατ.) στην Πειραιώς για την απόκτηση χαρτοφυλακίου δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (Amoeba), έχει η Bain.

Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός για δύο προβεβλημένα ακίνητα εισοδήματος, σε Σύνταγμα (Όθωνος) και Κολωνάκι (Σέκερη 1), τα οποία ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων Λάμπρου και είναι ενεχυριασμένα για δάνεια που έχει αγοράσει η Bain. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με συναίνεση του δανειολήπτη.

Για το ακίνητο της οδού Όθωνος 6 το real estate fund GRECO έδωσε την υψηλότερη προσφορά (ελαφρώς υψηλότερη των 13 εκατ. ευρώ), ενώ για το ακίνητο της Σέκερη το τίμημα ξεπέρασε τα 13,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δανεισμός των δύο «μονοβάπορων» εταιρειών, συμφερόντων Λάμπρου, είναι αρκετά χαμηλότερος και τα εν λόγω ακίνητα δεν βαρύνονται από δεύτερης σειράς ενέχυρα. Για το πώς θα κατανεμηθεί το υπερτίμημα, το ποσό, δηλαδή, που περισσεύει, μετά την πλήρη εξόφληση των δανείων, υπήρξε εκτεταμένη περίοδος διαβούλευσης μεταξύ servicer και των δύο εταιρειών, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι αμφότερα τα ακίνητα είναι μισθωμένα με ενοίκια χαμηλότερα από αυτά που επικρατούν στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v