Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα κέρδη η Καραμολέγκος

Το επιτυχές λανσάρισμα τριών νέων προϊόντων οδήγησε σε διψήφιο ποσοστό αύξησης τον κύκλο εργασιών και σε κερδοφόρο αποτέλεσμα. Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις στα logistics και η δυναμική ανάπτυξη της θυγατρικής στη Ρουμανία.

Επέστρεψε στα κέρδη η Καραμολέγκος

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12,1% (στα 45,36 εκατ. ευρώ), EBITDA από τα 4,55 στα 6,52 εκατ. ευρώ και καθαρού αποτελέσματος από ζημία 0,9 εκατ. σε κέρδη 0,14 εκατ. ευρώ σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος. Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε κατά 1,5 εκατ. ευρώ  μέσα στο πρώτο μισό του έτους, παρά την υλοποίηση επενδύσεων.

Για τη βελτίωση άλλωστε των αποτελεσμάτων και τη γενικότερη πορεία του ομίλου, το Euro2day.gr είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα της 13/7/2019 με  τίτλο «Αύξηση πωλήσεων 10% προβλέπει η Καραμολέγκος - “Λίρα 100” τα νέα προϊόντα».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Καραμολέγκος, «η χρήση του 2019 αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία από τη στιγμή που έχει αποφασίσει την επένδυση σε νέο Logistic Center (το επιχειρησιακό πλάνο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019), τη δυναμική προώθηση των προϊόντων της, το επιτυχές λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων αλλά και τη διατήρηση και ανάπτυξη υψηλών μεριδίων αγοράς. 

Το 2019, η εταιρεία λανσάρισε τρεις νέους κωδικούς mini, το Slim, το LAW GARB και το χωρίς προσθήκη ΑΛΑΤΙ & ΖΑXAΡΗ. Το λανσάρισμα ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2019. Τα μερίδια των τριών νέων κωδικών για το πρώτο εξάμηνο πωλήσεων ξεπερνούν το 5% ενώ αναμένουμε σε κύκλο ενός έτους να έχουν φτάσει μερίδια της τάξεως κοντά στο 10%. 

Σε επίπεδο θυγατρικών, τα έσοδα της Απολλώνιον δεν παρουσίασαν σημαντική μεταβολή (κύκλος εργασιών 9,84 εκατ. ευρώ σε σχέση με 9,81 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι), ενώ η θυγατρική της Ρουμανίας συνέχισε την ανοδική της πορεία, με τον τζίρο του α’ εξαμήνου αυξημένο κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v