Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

"Η πρότασή μας είναι ελκυστική για τους μετόχους του ΟΠΑΠ" δηλώνει ο πρόεδρος του Sazka Group K. Komarek. Από 1 έως 29 Οκτωβρίου η περίοδος αποδοχής με τίμημα 9,12 ευρώ ανά μετοχή. Ποιες μετοχές αφορά η δημόσια πρόταση.

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

Από 1 έως 29 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατέθεσε ο όμιλος SAZKA για τις μετοχές του ΟΠΑΠ που δεν κατέχει. Το πληροφοριακό δελτίο εγκρίθηκε την Δευτέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε την προαιρετική δημόσια πρότασή μας για τον ΟΠAΠ, σε συνέχεια της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Karel Komarek (φωτό), Πρόεδρος του SAZKA Group. «Η πρότασή μας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ελκυστική για τους μετόχους του ΟΠAΠ, αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης μας στην ελληνική οικονομία. Η πρότασή μας, η οποία πραγματοποιείται σε μετρητά και για την οποία έχουν δεσμευθεί κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει στους μετόχους του ΟΠAΠ έναν μηχανισμό για να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχει ήδη δημιουργηθεί».

Ο όμιλος SAZKA υπέβαλλε στις 8 Ιουλίου προαιρετική δημόσια πρόταση για τις μετοχές του OΠAΠ που δεν κατέχει, δηλαδή για το 67% του Οργανισμού, στα 9,12 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή του ΟΠAΠ έκλεισε χθες στα 9,435 ευρώ.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση των μετοχών που "δεν κατέχονται ή ελέγχονται, άμεσα ή έμμεσα, από τον Προτείνοντα και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, ήτοι 216.353.443 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες Μετοχές της Εταιρείας με ονομαστική αξία €0,30 η κάθε μία, που αντιστοιχούν σε 67,27% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, μεθ’ όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών δικαιωμάτων, αξιώσεων ή απαιτήσεων που, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας και τον νόμο, ενσωματώνονται, περιέχονται, συνδέονται με ή απορρέουν από αυτές, και ειδικότερα:

(i) 214.523.819 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες Mετοχές της Εταιρείας ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, που αντιστοιχούν σε 66,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και

(ii) 1.829.624 ίδιες Μετοχές που κατέχονται από την Εταιρεία κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, που αντιστοιχούν σε 0,57% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας".

*Το Πληροφορικό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης για τον ΟΠΑΠ, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v