Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αναμένεται βελτιωμένη προσφορά από Pimco

Μετά το νέο γύρο διαπραγμάτευσης, υπήρξε σύγκλιση επί των παραδοχών, βάσει των οποίων αποτιμάται η FPS. Μέσα σα επόμενα 24ωρα αναμένεται η βελτιωτική. Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα κλείσει η συμφωνία.

Eurobank: Αναμένεται βελτιωμένη προσφορά από Pimco

Βελτιωμένη προσφορά στη Eurobank για την αγορά του 80% της FPS και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Cairo αναμένεται, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να καταθέσει η Pimco.

Μετά το νέο γύρο διαπραγμάτευσης, χωρίς πλέον την «ομπρέλα» της αποκλειστικότητας, υπήρξε σύγκλιση επί των παραδοχών, βάσει των οποίων αποτιμάται η FPS και το 10ετές συμβόλαιο διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) της τράπεζας στην Ελλάδα.

Έτσι, υπάρχει συγκρατημένη προσδοκία ότι η Pimco, αφού συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές και πιθανώς το Διοικητικό της Συμβούλιο, θα προχωρήσει σε βελτίωση των όρων της προσφοράς της όσον αφορά στο τίμημα για την FPS και τον χρονισμό καταβολής του. Κάτι που, προς το παρόν, δεν έχει συμβεί, όπως διευκρινίζουν πηγές της τράπεζας.

Όπως είναι γνωστό, η Eurobank εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Pimco στα τέλη Ιουνίου, με αντικείμενο την πώληση του 80% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις, FPS, καθώς και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) της τιτλοποίησης καταγγελμένων ενυπόθηκων δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 7,4 δισ. ευρώ (project Cairo).

Η ενδεικτική προσφορά της Pimco, για την αγορά του 80% της Financial Planning Services (FPS) και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του Cairo, ακούγεται ότι κινούνταν στα επίπεδα των 380 εκατ. ευρώ. Μετά, όμως, τη διενέργεια εξαιρετικά λεπτομερούς και πολύπτυχου due diligence, η Pimco υπέβαλε, εντός της περιόδου αποκλειστικότητας, δεσμευτική προσφορά, που σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείπεται σημαντικά της ενδεικτικής. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν χωρίς πλέον την «ομπρέλα» της αποκλειστικότητας, καθώς η τράπεζα φέρεται να απέρριψε σχετικό αίτημα της Pimco.

Χρήστος Κίτσιος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v