Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απάντησε η MLS στις ερωτήσεις των θεσμικών

Τι απάντησε στο χθεσινό συνέδριο του ΧΑ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Γιάννης Καματάκης. Τα οφέλη της διεθνοποίησης, η πορεία της πλατφόρμας MAIC και τα εναλλακτικά σενάρια για «πακέτο Γιούνκερ» ή στρατηγικό επενδυτή.

Τι απάντησε η MLS στις ερωτήσεις των θεσμικών

Απαντήσεις σε ερωτήματα θεσμικών επενδυτών και χρηματιστών έδωσε η διοίκηση της MLS, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης. Το ενδιαφέρον των παραγόντων της αγοράς ήταν αυξημένο, λόγω και της μεγάλης υποχώρησης που έχει καταγράψει η μετοχή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜLS κ. Γιάννης Καματάκης απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι:

• Η εισηγμένη προτίθεται να αποπληρώσει κανονικά το ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2020.

• Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρευστότητας, εκτίμησε ότι στο τέλος του 2019, τα διαθέσιμα της εταιρείας θα κυμαίνονται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.

• Το 2020 προβλέπεται να είναι ένα έτος ιστορικού υψηλού για τον κύκλο εργασιών, με μια επίδοση που πολύ πιθανόν να υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ. Καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση των επιδόσεων θα παίξει η ολοένα και εντονότερη διεθνοποίηση των εργασιών της εισηγμένης.

• Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα MAIC, οι πωλήσεις της κινούνται χαμηλότερα των αρχικών προσδοκιών (περίπου 1.000 τεμάχια τον μήνα, έναντι προβλέψεων για 4-5 χιλιάδες). Για την πλατφόρμα έχουν επενδυθεί περίπου 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο η πραγματική της αξία αποτιμάται πολύ περισσότερο. Πρόκειται για πρωτοποριακό προϊόν, με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ευρώπη.

• Η πλατφόρμα MAIC δεν χρειάζεται σημαντικές πρόσθετες επενδύσεις για την ανάπτυξή της, ωστόσο απαιτούνται δαπάνες προώθησης προκειμένου το προϊόν να διεθνοποιηθεί σημαντικά.

• Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει εναλλακτικά σενάρια περαιτέρω χρηματοδότησης της πλατφόρμας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται είτε η φτηνή χρηματοδότηση του project μέσω του «Πακέτου Γιούνκερ» (για projects άνω των 25 εκατ. ευρώ), είτε η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα ενισχύσει τον Όμιλο τόσο σε κεφάλαια όσο και σε τεχνογνωσία.

• Υλοποιείται στην εταιρεία πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v