Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Αλλαγή διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

Ορίστηκε δικάσιμος για την Τετάρτη. Παράλληλα, τρέχει ο διαγωνισμός για την πώληση της αλλαντοβιομηχανίας και οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν από σήμερα πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Creta Farms: Αλλαγή διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

Στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου προσέφυγαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm, με αίτημα την άμεση αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, δικάσιμος ορίστηκε για την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η προσφυγή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει εδώ και εβδομάδες από τους αδελφούς Δομαζάκη να ορίσουν νέα διοίκηση στην αλλαντοβιομηχανία, αλλά αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να δράσουν μέσω της δικαιοσύνης.

Ο ορισμός νέας διοίκησης κρίνεται από τις τράπεζες ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, καθώς η εταιρεία έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης ρευστότητας και δεν μπορεί να δοθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση χωρίς αλλαγή διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν πάρει τα δικαιώματα ψήφου από τους αδελφούς Δομαζάκη και άρα η εταιρεία πρακτικά τους ανήκει.

Παράλληλα, τρέχει ο διαγωνισμός για την πώληση της Creta Farm. Οι επενδυτές που έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές είναι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος (μέσω της Νίκας), ο Θ. Δουζόγλου, οι Ρώσοι μέτοχοι της εταιρείας Δωδώνη, το Impala Investment του κου Βιντζιλαίου και το HIG.

Από σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, προκειμένου το αργότερο στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v