Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική προστασία για το σήμα Nammos

Απαγορεύτηκε σε γειτονική επιχείρηση του γνωστού εστιατορίου η χρήση σημάτων με χρήση της λέξης και ένδειξης Νammos και Νammos village.

Δικαστική προστασία για το σήμα Nammos

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου απαγορεύτηκε η χρήση της λέξης και ένδειξης ΝΑΜΜΟΣ και κάθε παράφρασης της ακόμη και σε συνδυασμό με οποιαδήποτε περιγραφική ένδειξη. Η απόφαση μάλιστα προβλέπει ότι για κάθε παράβαση των ανωτέρω στο μέλλον χρηματική ποινή 10.000€ και προσωπική κράτηση 1 μηνός.

Οι ιδιοκτήτες του Nammos υποστήριξαν ότι η Ολγα Ζαριφοπούλου και ο πατέρας της Βασίλης Ζαριφόπουλος. «κάνοντας χρήση της επωνυμίας "LovNammos" και κάποιες φορές και του τίτλου "NAMMOSVILLAGER", εκμεταλλεύονται τουριστικά καταλύματα στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου του Ψαρρού της Μυκόνου, κοντά στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (beachbar-εστιατόριο) με την ονομασία "NAMMOS", που εκμεταλλεύεται η πρώτη αιτούσα και το εμπορικό κέντρο "NAMMOS VILLAGE", που διαχειρίζεται η δεύτερη, διαφημίζοντας τις ξενοδοχειακές και συναφείς τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν, κατά τρόπο ώστε, να δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό ως προς το φορέα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για συγγενείς επιχειρήσεις».

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι αιτούσες εταιρείες ζήτησαν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ασκηθείσας τακτικής αγωγής τους, να υποχρεωθούν προσωρινά ο πρώτος και η δεύτερη εκ των καθ' ων η αίτηση να απέχουν από την χρήση των σημάτων αυτών, ως και παρόμοιων που προκαλούν σύγχυση».

Το αίτημα έγινε δεκτό. 

Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί αποζημιωτική αγωγή 3.000.000 ευρώ κατά των ανωτέρω στην οποία ζητείται χρηματική ικανοποίηση για τις προσβολές των σημάτων των εταιρειών Nammos και Nammos Village. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v