Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

Τα οικονομικά μεγέθη του ασφαλιστικού ομίλου, η επένδυση στην τεχνολογία και οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

Ο Όμιλος Eurolife ERB είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας, με ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Όλα τα χρόνια παρουσίας του προσφέρει ένα πλήρες πλέγμα λύσεων και υπηρεσιών σε κάθε άνθρωπο που επιλέγει να συνεργαστεί μαζί του. Με την ώθηση της Fairfax και τη συνεργασία με τη Eurobank ο όμιλος Eurolife ERB έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ένα από τα ισχυρότερα ασφαλιστικά γκρουπ της ελληνικής αγοράς, διαθέτοντας δίκτυο με περισσότερους από 1.200 συμβεβλημένους ασφαλιστικούς συνεργάτες.

Τα στοιχεία «ομολογούν» την οικονομική ευρωστία του ομίλου Eurolife ERB:

* Πρώτος σε κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με €21,3 εκατ. λειτουργικά κέρδη προ φόρων και €198,3 εκατ. συνολικά κέρδη προ φόρων (2018).

* Δεύτερος σε παραγωγή με €436 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (2018).

* €2,8 δισ. σύνολο ενεργητικού και €194 εκατ. συνολικό ποσό αποζημιώσεων (2018).

* €2,5 εκατ. επενδύσεις σε έργα υποδομών (2018).

* Πάνω από 350 άτομα προσωπικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία

Ο όμιλος αναπτύσσει καινοτόμα εργαλεία που ενσωματώνουν τη σύγχρονη τεχνολογία και απευθύνονται τόσο τους συνεργάτες όσο και στους πελάτες. Μέσω του portal Eurolife Partners, όλοι οι συνεργάτες του ομίλου μπορούν να ετοιμάσουν προσφορές, να εκδώσουν και να παρακολουθούν συμβόλαια και να προχωρούν σε τιμολογήσεις. Η πλατφόρμα Salesforce CRM εξασφαλίζει ότι τα στελέχη της εξυπηρέτησης των πελατών μπορούν να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα, όσο και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Τέλος, η πλατφόρμα Eurolife Connect, επιτρέπει σε κάθε ένα εξ αυτών να έχει πλήρη εικόνα του ασφαλιστικού προφίλ. 

Από τον όμιλο δεν θα μπορούσε, όμως, να λείπει και η είσοδος στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Σε συνεργασία με την DataRobot, μια πρωτοποριακή εταιρεία στο χώρο αναπτύσσει εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί μοντέλα αυτοματοποιημένης γνώσης (machine learning). Με την ανάλυση δεδομένων, γίνεται εφικτή η αυτοματοποιημένη μάθηση για τάσεις, ζημιές, ακυρώσεις συμβολαίων κ.λπ.

Κοιτώντας στο μέλλον

Κρίσιμος παράγοντας για την εξέλιξη του ομίλου θεωρείται από τη διοίκηση η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και των συνεργατών. Γι' αυτό και επενδύει, μεταξύ άλλων, σε ευέλικτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το δίκτυο συνεργατών (επαγγελματική πιστοποίηση, επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση διαμεσολαβητών, εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων), ενώ συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο ΠΜΣ Advanced Program in Management for Insurance Executives.

Παράλληλα, όμως, προωθεί και ένα ευρύ πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις σε τρεις βασικούς πυλώνες (ποιότητα ζωής, παιδεία/πολιτισμός, επιχειρηματικότητα).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία με τη HOPEgenesis για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα αλλά και η συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και της γνώσης. Ο όμιλος είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος της Κεντρικής Σκηνής στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ σε συνεργασία με την ethelon συνεισφέρει στην ανάπτυξη εθελοντικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για τους εργαζόμενους του ομίλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v