Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Με ζημία έκλεισε το 9μηνο

Μείωση 3,8% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Ακρίτας στο εννεάμηνο του 2002 σε σχέση με την αντίστοιχη περιόδο του 2001. Το εννεάμηνο έκλεισε με ζημίες 924.058 ευρώ έναντι κερδών 2,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακρίτας: Με ζημία έκλεισε το 9μηνο
Ζημίες 924.058 ευρώ κατέγραψε η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Ακρίτας στο εννεάμηνο του 2002 έναντι κερδών 2,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2001.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 16,133 εκατ. ευρώ έναντι 16,784 εκατ. ευρώ του 2001, σημειώνοντας πτώση κατά 3,8%, ενώ έχουν εγγραφεί αποσβέσεις ύψους 1,722 εκατ. ευρώ έναντι 1,413 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου.

Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση της Ακρίτας αποδίδει την εξέλιξη αυτή των οικονομικών της μεγεθών στον έντονο ανταγωνισμό που συνεχίζει να υφίσταται στον κλάδο της ξυλείας σε επίπεδο τιμών σε συνδυασμό με την αρνητική οικονομική συγκυρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρία, η φετινή χρήση συνιστά μεταβατική περίοδο, καθώς οι νέες υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της δημιουργούν εξαιρετική δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η νέα μονάδα μοριοσανίδας, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και προβλέπεται να λειτουργήσει παραγωγικά από το Δεκέμβριο, αναμένεται να συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της Ακρίτας κατά την επόμενη εταιρική χρήση και να διευρύνει σημαντικά το εξαγωγικό μερίδιο της εταιρίας.

Η Ακρίτας ανακοίνωσε, επίσης, ότι, ολοκληρώθηκε και τυπικά η εκταμίευση των κεφαλαίων που άντλησε από την ελληνική κεφαλαιαγορά η εταιρία για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Η δημοσιευθείσα Εκθεση Διαθέσεως Κεφαλαίων παρουσιάζει πλέον μηδενικό υπόλοιπο, καθώς έχει απορροφηθεί το σύνολο των 40,064 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της μονάδας μοριοσανίδος, την κατασκευή της μονάδας επένδυσης με μελαμίνη, το κέντρο διανομής Αττικής και το κτίριο γραφείων Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v