Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα για τον όμιλο Αλλαμανή (update)

Αύξηση πωλήσεων και πτώση κερδών παρουσίασε η μητρική Alfa Alfa Holdings στο 9μηνο, ενώ σε επίπεδο ομίλου τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη υποχώρησαν. ’Οσον αφορά στην ΑΛΤΕ, τα μεγέθη παρουσιάστηκαν βελτιωμένα, ενώ μείωση μεγεθών εμφάνισε η Alfa Alfa Energy.

Μικτή εικόνα για τον όμιλο Αλλαμανή (update)
Αύξηση πωλήσεων και πτώση κερδών παρουσίασε η μητρική Alfa Alfa Holdings στο 9μηνο, ενώ σε επίπεδο ομίλου τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη υποχώρησαν. ’Οσον αφορά στην ΑΛΤΕ, τα μεγέθη παρουσιάστηκαν βελτιωμένα, ενώ μείωση μεγεθών εμφάνισε η Alfa Alfa Energy.

Ειδικότερα, πτώση κατά 16% παρουσιάζει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alfa Alfa Holdings για το 9μηνο του 2002 καθώς ανήλθε στα 339 εκατ. ευρώ, έναντι 404 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στα περυσινά μεγέθη συμπεριλαμβάνονταν και 87,8 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα της Alfa Smart Parks, που φέτος δεν ενοποιείται μετά τη στρατηγική συμφωνία με την Palace Entertainment Inc. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκρίσιμες δραστηριότητες του ομίλου εμφανίζουν φέτος βελτίωση κατά 7,2%.

Τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου, στο 9μηνο ανήλθαν σε 26,3 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 35 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2002. Σημειώνεται ότι βάσει της δημοσιευμένης λογιστικής κατάστασης τα κέρδη προ φόρων του περυσινού εννεαμήνου είχαν διαμορφωθεί στα 41,74 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, στο εξεταζόμενο διάστημα τα κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας παρουσιάζουν πτώση κατά 37%.

Σε επίπεδο εταιρίας και σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά 225% καθώς ανήλθε στα 1,66 εκατ. ευρώ σε σχέση με 512 χιλιάδες ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσιάζουν σημαντική υποχώρηση καθώς διαμορφώθηκαν στο 1,02 εκατ. ευρώ έναντι 8,35 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2001.

Στον κατασκευαστικό κλάδο ο κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ για το εννεάμηνο του 2002 ενισχύθηκε κατά 70,2% καθώς έφτασε στα 134,5 εκατ. ευρώ, έναντι 79 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα προ φόρων κέρδη κινήθηκαν ανοδικά κατά 22,5% και ανήλθαν στα 14,29 εκατ. ευρώ σε σχέση με 11,66 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2001.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας τα προαναφερθέντα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα της περσινής περιόδου διότι στην ΑΛΤΕ έχει περιληφθεί πλέον το πλήρες σχήμα της νέας εταιρίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των επτά (7) κατασκευαστικών εταιριών, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2002.

Ο κύκλος εργασιών του νέου κατασκευαστικού φορέα της ΑΛΤΕ προβλέπεται, στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να αγγίξουν τα 19 εκατ. ευρώ.

Η ΑΛΤΕ διεκδικεί με αξιώσεις ηγετική θέση στη νέα ανώτατη (Ζ΄) εργοληπτική τάξης της χώρας, ενώ τις εξαιρετικές της προοπτικές επιβεβαιώνει και η πρόοδος των έργων στα οποία συμμετέχει, όπως οι αυτοκινητόδρομοι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, η Σήραγγα Καλλιδρόμου, τα έργα στην Κακιά Σκάλα, το Ολυμπιακό Χωριό, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο κλπ. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΑΛΤΕ ανέρχεται σήμερα στα 480 εκατ. ευρώ.

Στον χώρο των ασφαλτικών - πετρελαιοειδών και ενέργειας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ALFA ALFA ENERGY (πρώην ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ), κατά το 9μηνο του 2002 διαμορφώνεται στα 170,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 182 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σημειώνοντας μείωση κατά 6,4%.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 9,18 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 9,9 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2001, μειωμένα ήτοι κατά 7,3%.

Σε επίπεδο εταιρίας και βάσει της δημοσιευμένης λογιστικής κατάστασης ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 38,8% στα 6,77 εκατ. ευρώ, έναντι 4,88 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας υποχώρησαν στις 795 χιλιάδες ευρώ, έναντι 1,22 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εταιρίας, η διαφοροποίηση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάσημα οφείλεται στην αναδιοργάνωση που συντελείται σήμερα στην Ολλανδική ESHA HOLDING B.V. με πρώτο βήμα τη διακοπή των δραστηριοτήτων διύλισης και στη συνέχεια, την απόσχιση των επί μέρους δράσεων που δεν εντάσσονται στο αναπτυξιακό πλαίσιο του ομίλου και την αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία επικεντρώνεται στην παραγωγή οξειδωμένης ασφάλτου και στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών (ολοκληρωμένες λύσεις) απόλυτα προσαρμοσμένων στις σημερινές απαιτήσεις των πελατών. Στόχος της αναδιοργάνωσης είναι ο διπλασιασμού του περιθωρίου κέρδους, στην επόμενη 5ετία.

Στον κλάδο της συσκευασίας, η ANKER Group διατήρησε τα μεγέθη της παρά την αρνητική συγκυρία στον κλάδο της συσκευασίας και πέτυχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 32,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας έφτασαν τα 1,83 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ANKER στεγάζεται πλέον στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου, επί της οδού Λ. Κηφισού 92, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ενώ η παραγωγική διαδικασία συγκεντρώνεται στα δύο κεντρικά εργοστάσια, στις Φέρες του Ν. Έβρου και στην Αταλάντη. Αυτόνομα αναπτύσσεται και η θυγατρική της, MULTIPACK Romania, στο Βουκουρέστι.

Στον κλάδο των υπηρεσιών αναψυχής και τουρισμού, ικανοποιητική ήταν η λειτουργία της πλαζ ”Αστέρια” στη Γλυφάδα, με το σύνολο των υποδομών της σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2002.

Ο σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε bungalows και νέα κέντρα εσόδων, ώστε η πλαζ να λειτουργήσει πλήρως αναβαθμισμένη από το καλοκαίρι του 2003. Έσοδα που υπερέβησαν κατά πολύ τα αναμενόμενα προσέφεραν, επίσης, οι Αττικές διαδρομές και το Ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport στα Σπάτα.

Τέλος ικανοποιητικά αποτελέσματα αποκομίζει ο όμιλος από την επένδυση στην Palace Entertainment Inc., στις ΗΠΑ., από την οποία αναμένονται σημαντικές υπεραξίες με την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών που διατηρεί ο όμιλος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Οι ως άνω δραστηριότητες δεν ενοποιούνται ως μειοψηφικές συμμετοχές.

Για το σύνολο του 2002 η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings προβλέπει βελτίωση των συγκρίσιμων οικονομικών μεγεθών του ομίλου και σημαντική μείωση των υποχρεώσεών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο