Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Αναζητείται φόρμουλα για την εξυγίανση

Άλυτο παραμένει το «κουβάρι» όσον αφορά την εξυγίανση, παρά την κατάληξη σε προτιμητέο επενδυτή. Η τοποθέτηση νέου Δ.Σ. και οι πληροφορίες για ειδικό εντολοδόχο που θα «τρέξει» τη διαδικασία.

Creta Farms: Αναζητείται φόρμουλα για την εξυγίανση

Στο σημείο μηδέν εξακολουθεί να βρίσκεται η διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farm καθώς εκκρεμεί η συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την τελική αίτηση υπαγωγής του σχεδίου στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εορταστική περίοδος αποτέλεσε πεδίο ζυμώσεων για την εξεύρεση νομικών και ουσιαστικών λύσεων. Σημειώνεται πως ήδη η EY έχει αναδείξει επικρατέστερο στρατηγικό επενδυτή (την Impala Investment) και οι επιτροπές των πιστωτριών τραπεζών έχουν εγκρίνει την εισαγωγική πρότασή της για την ανάληψη της Creta Farm.

Κατά κάποιες πληροφορίες, οι παραπάνω ενέργειες δεν κατέστησαν δυνατό να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετάβαση της υπόθεσης στην πτωχευτική διαδικασία (την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β ή δ), καθώς νομικές παράμετροι «απείλησαν» την επιτυχία του εγχειρήματος. Όπως ήδη έχει γράψει το euro2day.gr, οι πιστώτριες τράπεζες απέφυγαν να εξασκήσουν το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα αντίδρασης εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας όσον αφορά την τύχη της περιουσίας της εταιρείας.

Αν και το τοπίο παραμένει θολό, όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν, συγκλίνουσες πληροφορίες οδηγούν σε μια νέα στρατηγική. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η έκτακτη γ.σ. της εταιρείας στις 14 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσει την τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ασφαλής τρόπος νομιμοποίησης της εξυγίανσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διορισμό ειδικού εντολοδόχου που θα επιτελέσει το έργο του «by pass» στην όλη διαδικασία, όπου αντικειμενικός στόχος είναι η κατάληξη της υπόθεσης στον αρμόδιο πτωχευτικό νόμο μετά από έγκριση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v