Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FFG: Η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης και τα «αντεπιχειρήματα» της διοίκησης

H διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους αλλά και η πρόταση χρηματοδότησης από δύο funds για την «επαναφορά» της εταιρείας, αντίβαρο στο αίτημα πτώχευσης. Τι ειπώθηκε για Links of London και μετοχές Dufry.

FFG: Η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης και τα «αντεπιχειρήματα» της διοίκησης

Νέα εικόνα όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της Folli Follie μετέφεραν οι συνήγοροι και εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας, εκ μέρους μερίδας ομολογιούχων πιστωτών της.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ματαίωση της αρχικής συζήτησης πτώχευσης, οι Valartis International LTD και Darsi Investment Ltd, οι οποίοι κατέχουν το 0,87% του ομολόγου ελβετικού φράγκου εκδόσεως 2018 της Folli Follie επανήλθαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επιδιώκοντας την πτώχευση της εταιρείας, κόντρα στο ad hoc γκρουπ ομολογιούχων της εταιρείας (τόσο των κατόχων Eurobond όσο και των κατόχων Swissbond), οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία προκειμένου να εξασφαλίσουν το όποιο πιθανό recovery.

H υπόθεση συζητήθηκε χωρίς αναβολή και η έδρα του Δικαστηρίου αναμένεται να αποφασίσει, ωστόσο, η υπεράσπιση της Folli Follie έναντι του αιτήματος πτώχευσης αφενός επικεντρώθηκε στην «ενεργή» διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της (το ad hoc group ομολογιούχων), αφετέρου σε νέες παραμέτρους που οιονεί υποστηρίζουν τη βιωσιμότητά της.

Συγκεκριμένα, εκτέθηκε η πιθανότητα εισροής ρευστότητας από funds, καθώς έγινε αναφορά για δύο προτάσεις (!), ενώ παραλλήλως εκτέθηκε η πιθανότητα απόκτησης πόρων τόσο για την AssetCo (που θα αποζημιώσει τους ομολογιούχους) όσο και για την OpsCo (εταιρεία που θα συνεχίσει να έχει κάποιας μορφής εμπορική δραστηριότητα) από τις δεσμευμένες μετοχές Dufry, αλλά και από τη λογιστική εγγραφή αξίας από το brand της Links of London.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v