Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Επανεκκίνηση διαλόγου διοίκησης-εργαζομένων

Οι συλλογική σύμβαση και οι απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους παραμένουν οι καυτές πατάτες. Η νέα πρόταση της διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, λέει η ΟΜΕ ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Επανεκκίνηση διαλόγου διοίκησης-εργαζομένων

Την συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ αποφάσισαν σήμερα, πρώτη μέρα του διαλόγου μετά την πολυήμερη κινητοποίηση της ΟΜΕ ΟTΕ, διοίκηση και Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟTΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟTΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟTΕ και παρά το γεγονός ότι «το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους».

Ωστόσο, αν και αναγνωρίζει πως η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος, επισημαίνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟTΕ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟTΕ), με ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία της πρότασής της για την υπογραφή ΣΣΕ, δηλαδή διάρκεια τριών ετών με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

Σημειώνει πως η διοίκηση της εταιρείας «για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης, για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE».

Η διοίκηση πρότεινε στην πλευρά των εργαζομένων ΣΣΕ 1 έτους, η οποία δεν θα περιλαμβάνει διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, αναφέρουν πληροφορίες.

Η ΟΜΕ ΟTΕ δηλώνει, πάντως, πως αν και η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, ωστόσο καλωσορίζει την επιστροφή της εταιρίας σε ένα γόνιμο διάλογο και αναμένει την επόμενη συνάντηση, με αίσθημα ευθύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v