Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia

Με τη Viva φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει επί της αρχής ο μεγαλομέτοχος της Praxia Bank αμέσως μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα. Διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχει δώσει η ΤτΕ για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia

Σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Viva για την Praxia Bank φέρεται να έχει έλθει σύμφωνα με πληροφορίες ο Bob Diamond, βασικός μέτοχος του fund Atlas που ελέγχει την τράπεζα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία των δυο πλευρών δεν υπόκειται σε άλλους όρους υλοποίησης, πέραν της έγκρισης των εποπτικών αρχών. 

Ο Bob Diamond, ο οποίος βρίσκεται τις δυο τελευταίες μέρες στην Αθήνα, φέρεται να έχει χειριστεί προσωπικά την όλη υπόθεση που έρχεται στην επιφάνεια την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με την Παγκρήτια Τράπεζα, δημιουργώντας ζωηρές αμφιβολίες αν τηρήθηκε η αποκλειστική διαπραγμάτευση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Παγκρήτιας και Praxia Bank. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ντιλ προβλέπει την επένδυση 25 εκατ. ευρώ από την Viva στην Praxia.

Νωρίτερα, η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της PRAXIA Bank, χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ορίσει στη διοίκηση της Praxia Bank την 31η Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιστωτικό ίδρυμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την εκκαθάριση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Praxia Bank, με βάση τις εποπτικές αρχές, δεν ενέχει συστημικό κίνδυνο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v