Δυναμικό «come back» επιχειρεί η Audiovisual

Διπλασιασμό εσόδων έως το 2024, επιστροφή στα κέρδη από το 2022 και δραστική μείωση δανεισμού προβλέπει η διοίκηση της εισηγμένης. Αλλαγή ονόματος σε AVE, παραμονή στο ΧΑ και placement για να μειωθεί το ποσοστό του βασικού μετόχου.

Δυναμικό «come back» επιχειρεί η Audiovisual

Χρηματιστηριακή επανεκκίνηση με αλλαγή επωνυμίας και ένα φιλόδοξο πενταετές business plan εκπονημένο σε συνεργασία με την Deloitte, επιχειρεί η Audiovisual, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του Euro2day.gr της 13ης/1 με τίτλο «πενταετές πλάνο και στο βάθος placement».

Ειδικότερα, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου δηλώθηκε πως ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης θεωρεί ότι το γενικότερο κλίμα στην οικονομία έχει ομαλοποιηθεί, πως έχει αποφασίσει να επενδύσει στον όμιλο και σχεδιάζει μάλιστα τη μείωση του ποσοστού του μέσα από τη διαδικασία των placements.

Η εισηγμένη εταιρεία θα μετονομαστεί από Audiovisual σε AVE και αναπτυσσόμενη μέσα από έξι επιχειρηματικές μονάδες (business units), έχει ως στόχο την εκτίναξη του κύκλου εργασιών της από τα 40 εκατ. του 2018 στα 200 εκατ. το 2024 και την επαναφορά της «κάτω γραμμής» σε κερδοφορία από το 2022.

Στους στόχους επίσης συγκαταλέγεται η δραστική μείωση του δανεισμού (μέσα από λειτουργική κερδοφορία, εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλες κινήσεις) και η διανομή μερισμάτων από τη στιγμή φυσικά που η εισηγμένη επιστρέψει σε θετικό καθαρό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Απόστολος Βούλγαρης μίλησε για ένα «αισιόδοξο business plan που εμπεριέχει ρεαλιστικούς και συντηρητικούς στόχους», ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος Θωμάς Ρούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι:

• Το 2019 έγιναν πολύ σημαντικές κινήσεις αναδιοργάνωσης του ομίλου, με αποτέλεσμα να επικρατεί αισιοδοξία για το μέλλον.

• Ο περυσινός κύκλος εργασιών θα εκτιναχθεί από τα 40 στα 101 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να ενσωματώνει τις επιδόσεις της εξαγορασθείσας Kristelcom μόνο για επτά μήνες (Ιούνιος-Δεκέμβριος). Σε περίπτωση δωδεκάμηνης ενσωμάτωσης, ο κύκλος εργασιών της AVE θα ανερχόταν στα 140-145 εκατ. ευρώ.

• Η ουσιαστική αύξηση του κύκλου εργασιών για την επόμενη πενταετία είναι της τάξεως των 55-60 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να προέλθει κατά 40-45 εκατ. από την Kristelcom, κατά 10-15 εκατ. από την IGE και κατά 3-5 εκατ. ευρώ από τα υπόλοιπα business units.

• Η Kristelcom δραστηριοποιείται στην εμπορία κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, εστιάζοντας την ανάπτυξη των πωλήσεών της -μεταξύ άλλων- στην επέκταση των εργασιών της σε άλλες χώρες, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών υποστήριξης (service).

• Στις άλλες επιχειρηματικές μονάδες, η διαχείριση κινηματογραφικών αιθουσών (Odeon Entertainment) θα ωφεληθεί από τη νέα υπουργική απόφαση η οποία θα περιορίσει την «πειρατεία», ενώ επεκτάσεις δραστηριοτήτων και συνέργειες προβλέπονται στη διαχείριση ψυχαγωγικών πάρκων (Allu), στη διανομή video games και συναφών ειδών (IGE), στη διαχείριση-εφοδιασμό γραφείων (Officemart, πρώην Σαμαράς) και στις υπηρεσίες μετά την παραγωγή ήχου και video (Power Media Productions).

• Μετά την υποχρεωτική μετατροπή των προνομιούχων σε κοινές και τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (έχει ήδη προκαταβληθεί το ποσό) οι μετοχές της εισηγμένης θα προσεγγίσουν τα 160 εκατ. και το ποσοστό του βασικού μετόχου θα κυμανθεί γύρω στο 95%. Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο και μάλιστα στόχος είναι η μείωση του ποσοστού μέσα από τη διαδικασία των placements.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v