Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή η αξιολόγηση του ΟΠΑΠ από την S&P

Στο BB- διατηρεί την αξιολόγηση της επιχείρησης ο οίκος με αρνητικό το outlook. Οι εκτιμήσεις για τις αλλαγές στην φορολογία τυχερών παιχνιδιών στην Τσεχία και ο ΟΠΑΠ.

Σταθερή η αξιολόγηση του ΟΠΑΠ από την S&P

Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΠΑΠ σε ΒΒ- προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's, υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε αρνητικό από σταθερό. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, αναμένει ότι η μητρική του OΠΑΠ, Sazka Group, θα έχει χειρότερους πιστωτικούς δείκτες το 2020 από ότι αναμενόταν αρχικά, λόγω της αύξησης στη φορολογία τυχερών παιχνιδιών στην Τσεχία, αλλά και του πρόσθετου χρέους του OΠΑΠ (από το ομολογιακό δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2019, αλλά και την άντληση 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς πρόσθετου ποσοστού στη Stoiximan). 

Ως αποτέλεσμα, ο οίκος υποβάθμισε το outlook για τη Sazka σε αρνητικό από σταθερό, συμπαρασύροντας και το outlook στην αξιολόγηση της ελληνικής εταιρίας.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει την αξιολόγηση του ΟΠΑΠ εντός των επόμενων 12 μηνών, εάν ο δείκτης αναπροσαρμοσμένου χρέους προς EBITDA της Sazka υπερβεί το 4 και ο δείκτης εσόδων από δραστηριότητες προς χρέος υποχωρήσει κάτω του 20% σε διατηρήσιμη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v