Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Folli Follie

Τέσσερα μέλη της υφιστάμενης διοίκησης επικαλέστηκαν έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας και πέτυχαν ολιγοήμερη αναβολή. Απέσυρε το αίτημα για αλλαγή διοίκησης ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Folli Follie

Αναβολή για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, όσον αφορά στο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση της διοίκησης της εισηγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τέσσερα μέλη της υφιστάμενης διοίκησης επικαλέστηκαν έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας, δεδομένου ότι εκπροσωπούνται από νομικό που εδράζεται εκτός Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, πέτυχαν ολιγοήμερη αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος της ΕΚ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη δρομολογείται -εκτός απροόπτου- η έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie.

Folli Follie: Νέοι τακτικισμοί από Δ. Κουτσολιούτσο

Την απόσυρση του αιτήματός του για αλλαγή μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie και τη διαγραφή του από τα θέματα ημερήσιας διάταξης στην επικείμενη γ.σ. στις 20/2 γνωστοποίησε χθες αργά το βράδυ ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Δ. Κουτσολιούτσος.

Δηλώνει ικανοποιημένος για την πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας (η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή) και ως εκ τούτου εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι για το αίτημα που υπέβαλε στις αρχές του μήνα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως στο αρχικό του αίτημα, ο κ. Κουτσολιούτσος έκανε λόγο για διορισμό συγκεκριμένων προσώπων, που κατά την άποψή του, είχαν τα εχέγγυα να «τρέξουν» εμπορικά την επιχείρηση (παρά το γεγονός του ότι η εταιρεία έχει απολέσει αντιπροσωπείες και το σύνολο του εμπορικού χαρτοφυλακίου της), αμφισβητώντας τις ικανότητες της υφιστάμενης διοίκησης. Στην τελευταία του επιστολή, ωστόσο, προσπερνά το παραπάνω ζήτημα και επικεντρώνει στο ζήτημα δρομολόγησης του Σχεδίου Εξυγίανσης.

Σημειώνεται επίσης πως το βέτο Κουτσολιούτσου και οι κινήσεις που ακολούθησαν, προέκυψαν ενάμιση μήνα μετά την αποχώρηση του γιου του Γ. Κουτσιολιούτσου από το δ.σ. της εταιρείας (παραιτήθηκε ενώ η Ε.Κ. είχε ήδη ζητήσει δικαστικώς την απομάκρυνσή του), ο οποίος βρισκόταν αδιάλειπτα στο δ.σ. της Folli Follie από το ξέσπασμα της κρίσης έως και τον Δεκέμβριο του 2019. Επιπλέον, όλο το παραπάνω διάστημα συνεργαζόταν με τα μέλη της υφιστάμενης διοίκησης.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στη διαδικασία εξυγίανσης.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τοβ λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημά μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη, στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσει την εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας.

Με τιμή
Δημήτριος Κουτσολιούτσος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v