Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

Τα έσοδα των ΕΛΠΕ από την πώληση του μεριδίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών θα κατευθυνθούν κατά το ήμισυ στη μείωση του δανεισμού του πετρελαϊκού ομίλου και κατά το ήμισυ θα διανεμηθούν στους μετόχους, τόνισε ο CEO του ομίλου Α. Σιάμισιης.

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

Μοντέλο ΔΕΣΦΑ θα ακολουθήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και στη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης, μετά το τέλος της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με την οποία το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε για τη σύναψη επιχειρηματικών μνημονίων με το ΤΑΙΠΕΔ για τους διαγωνισμούς πώλησης των ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών θα κατευθυνθούν κατά το ήμισυ στη μείωση του δανεισμού του πετρελαϊκού ομίλου και κατά το ήμισυ θα διανεμηθούν στους μετόχους.

Κατά τα άλλα, τα επιχειρηματικά μνημόνια προβλέπουν για τη ΔΕΠΑ Υποδομών ότι το Ελληνικό Δημόσιο και τα ΕΛΠΕ θα πουλήσουν από κοινού τη συμμετοχή του 35% που έχουν στην εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, το μνημόνιο προβλέπει ότι τα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ως ενδιαφερόμενος επενδυτής. Στην περίπτωση που πλειοδοτήσουν, τότε ο πετρελαϊκός όμιλος θα αποκτήσει το 100% της επιχείρησης.

Στην περίπτωση που τα ΕΛΠΕ είναι μειοδότης στον διαγωνισμό, τότε το μνημόνιο ορίζει ότι ο αγοραστής θα αποκτήσει τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ (35%) με discount 10% από την τιμή απόκτησης του υπόλοιπου 65%.

Εξάλλου, το μνημόνιο προβλέπει την παραίτηση, για λόγους διαφάνειας, των δυο μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑ που εκλέγονται από τα ΕΛΠΕ και την αντικατάστασή τους από άλλα, ανεξάρτητα μέλη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v