Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Ορόσημο η ΑΜΚ και η εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Η είσοδος της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ με Δημόσια Προσφορά μετοχών είναι η πρώτη μετά το καλοκαίρι του 2014 και η πρώτη που αφορά εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς που μετατάσσεται στην Ρυθμιζόμενη Αγορά.

Entersoft: Ορόσημο η ΑΜΚ και η εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Στις 24/02/20 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την επικείμενη εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Entersoft που ξεκίνησε από μία startup τεσσάρων ανθρώπων στο λογισμικό για επιχειρήσεις κι εξελίχθηκε μέσα σε 17 χρόνια σε έναν Όμιλο εταιρειών με περισσότερα από 250 εξειδικευμένα στελέχη, θυγατρικές σε 3 χώρες και περισσότερους από 3.500 πελάτες σε 21 χώρες.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η είσοδος της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ με Δημόσια Προσφορά μετοχών είναι η πρώτη που γίνεται στην ελληνική κεφαλαιαγορά μετά το καλοκαίρι του 2014 και η πρώτη που αφορά εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς που μετατάσσεται στην Ρυθμιζόμενη Αγορά. Είναι αποτέλεσμα των επενδυτικών ενεργειών της Entersoft κατά τη διάρκεια της κρίσης, που οδήγησαν την ανάπτυξή της και την έφεραν σε ηγετική θέση τόσο στα συστήματα ERP και CRM όσο και σε συστήματα Enterprise Mobility και Logistics. Επιπλέον, μέσω της κατά 97,6% θυγατρικής της Retail Link, πρωταγωνιστεί στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και στις νέες αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία και τους Παρόχους για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς έχει οριστεί για τις 03/03/2020 και η λήξη της στις 05/03/2020. Από την ΑΜΚ, με βάση την ανώτατη τιμή, η εταιρεία στοχεύει να αντλήσει ποσό περί τα 3,8 εκ. ευρώ που θα ενισχύσει την ήδη εξαιρετική της ρευστότητα (>2,3 εκ θετικό καθαρό ταμείο το πρώτο 6μηνο του 2019) και σε συνδυασμό με κάποιον μικρό δανεισμό θα χρηματοδοτήσει το νέο της επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη τριετία. Η Entersoft τα τελευταία εννέα χρόνια δίνει με συνέπεια αυξανόμενα μερίσματα στους μετόχους, ενώ οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα και για τη χρήση του 2019.

Με αυτά τα διαθέσιμα κεφάλαια η Entersoft θα κινηθεί κυρίως για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών σε έως πέντε εταιρείες, πρωταγωνιστώντας στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης και συγχρόνως αναπτυσσόμενης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι εν λόγω εξαγορές θα αφορούν εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία και προϊόντα σε συμπληρωματικούς τομείς με εκείνους που ήδη δραστηριοποιείται ο Όμιλος και οι οποίες διαθέτουν πελατολόγιο σε ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις. Με αυτές τις εξαγορές καθώς και τα νέα της προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία επένδυσε την περίοδο της κρίσης, η εταιρεία προσδοκά να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και να προωθήσει πιο επιθετικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους πελάτες αυτών των εταιρειών (cross selling).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v