Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυπριώτης: Απορρίφθηκε η έφεση των τραπεζών

Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου απέρριψε την έφεση Eurobank και Πειραιώς, με την οποία ζητούσαν να υπαχθεί η Κυπριώτης σε ειδική διαχείριση. Στην πώληση των δανείων εστιάζεται πλέον η προσοχή των τραπεζών. «Φαβορί» για το deal η HIG Capital.

Κυπριώτης: Απορρίφθηκε η έφεση των τραπεζών

Μονόδρομος κατέστη για τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Κυπριώτη (Eurobank, Πειραιώς) η πώληση των δανείων του, μετά τη δεύτερη απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής του ξενοδοχειακού ομίλου σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, στο οποίο είχαν εφεσιβάλει οι τράπεζες την πρωτόδικη απόφαση, απέρριψε, με την υπ’ αριθμόν 51/2020 απόφασή του, την αίτησή τους για την υπαγωγή της Κυπριώτης σε ειδική διαχείριση.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η προσοχή των τραπεζών εστιάζεται στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης των δανείων του ομίλου Κυπριώτης. Όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων, στις 14 Οκτωβρίου κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές για δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου, ονομαστικής αξίας 53,3 εκατ. ευρώ, που πουλά η Eurobank.

Μετά και τις βελτιώσεις που επήλθαν, η HIG Capital εμφανίζεται ως φαβορί για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς των δανείων. Σημειώνεται ότι βάσει των όρων του διαγωνισμού, η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να πωλήσει και τα δικά της δάνεια στην ίδια αποτίμηση με αυτή της Eurobank.

Η απόκτηση του συνόλου των δανείων αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης της όποιας συναλλαγής από την πλευρά του αγοραστή, εκτιμά η αγορά, καθώς μέσω αυτής αποκτά εξασφαλίσεις επί του συνόλου των πέντε ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 1.522 δωματίων, τις οποίες ελέγχει η Κυπριώτης.

Οι δύο από τις μονάδες είναι πέντε αστέρων (Panorama Hotel& Suites και Maris Suites), ενώ οι υπόλοιπες τρεις είναι τεσσάρων αστέρων (Aqualand, Hippocrates, Village Resort). Οι καταγγελμένες τραπεζικές του υποχρεώσεις ξεπερνούν, σύμφωνα με τις τράπεζες, τα 110 εκατ. ευρώ.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v