Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι διεκδικούν τη Singular Logic

Οι στρατηγικοί αγοραστές που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές. Τα ονόματα και οι συμμαχίες. Σε ενάμιση μήνα οι δεσμευτικές. Θα ακολουθήσει confirmatory due diligence.

Ποιοι διεκδικούν τη Singular Logic

Σημαντικό ενδιαφέρον αποκλειστικά από στρατηγικούς αγοραστές, εταιρείες δηλαδή που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής, εκδηλώνεται για την Singular Logic του ομίλου MIG.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη, η MIG, μέσω του συμβούλου πώλησης Euroxx, δέχθηκε πέντε μη δεσμευτικές προσφορές από τρία κοινοπρακτικά σχήματα και δύο μεμονωμένες εταιρείες.

Η ισχυρότερη σε επίπεδο ονομάτων κοινοπραξία είναι αυτή μεταξύ Πάνου Γερμανού και Θεόδωρου Φέσσα.

Ενδεικτικές προσφορές κατατέθηκαν επίσης από το σχήματα Profile- Entersoft και OTS-Volton, ενώ μεμονωμένα διεκδικούν την Singular οι εταιρείες Space και Ε-net.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού ζητήθηκαν proof of funds από τους αρχικά ενδιαφερόμενους. Όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση αποκτούν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στη ροή των απαραίτητων πληροφοριών, ώστε να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές σε περίπου έναν με ενάμιση μήνα.

Οι δεσμευτικές θα υποβληθούν υπό την αίρεση της διενέργειας επιβεβαιωτικού due diligence. Σημειώνεται ότι η Singular μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση χρέους, που διενεργήθηκε με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και μετρητά για κεφάλαιο κίνησης, διαθέτει τραπεζικό δανεισμό 28,8 εκατ. ευρώ αποκλειστικά από την Πειραιώς.

Alpha Bank και Eurobank πούλησαν στη MIG απαιτήσεις ονομαστικής αξίας περίπου 26 εκατ. ευρώ, με discount της τάξης του 85%, οι οποίες εν συνεχεία κεφαλαιοποιήθηκαν.

Η αγορά θεωρεί βέβαιο ότι η Πειραιώς θα προχωρήσει με τη σειρά της σε «κούρεμα» της απαίτησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης, την οποία τρέχει για λογαριασμό της MIG η Euroxx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v