Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως στο deal Eurobank - doValue από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η συμφωνία εξαγοράς της Eurobank FPS από την doValue δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, τονιζει η Επιτροπή.

Πράσινο φως στο deal Eurobank - doValue από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Θέμα: Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «doValue S.p.A.» (ή από θυγατρική της εταιρεία που θα υποδείξει η DoValue S.p.A.), επί της εταιρείας με την επωνυμία «Eurobank FPS Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» και (εφόσον ασκηθεί από την εξαγοράζουσα το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «REAL ESTATE MANAGEMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, στις 15/04/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 709/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 17/01/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «doValue S.p.A.» ή από θυγατρική της εταιρεία που θα υποδείξει η DoValue S.p.A., επί της εταιρείας με την επωνυμία «Eurobank FPS Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» και εφόσον ασκηθεί από την εξαγοράζουσα το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης της νεοσυσταθείσας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «REAL ESTATE MANAGEMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με και χωρίς εξασφάλιση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v