Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοσία στην Covid-19 εμφανίζει η Paperpack

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους, ύψους 0,50 ευρώ ανά τίτλο, έναντι 0,15 ευρώ πέρυσι. Ομαλά κινείται η παραγωγική διαδικασία, καθώς πολιτική της εισηγμένης είναι να διατηρεί επαρκή αποθέματα.

Ανοσία στην Covid-19 εμφανίζει η Paperpack

Η Paperpack απευθύνεται κυρίως σε κλάδους που μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί -προς το παρόν τουλάχιστον- σημαντικά από την τρέχουσα πανδημία και έτσι ελπίζει ότι θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στο 2020 σε κλίμα ομαλότητας.

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, με τη διοίκηση ωστόσο να συμπληρώνει πως εξακολουθεί να επικρατεί ένα κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας σε σχέση με την αρχή του έτους, όταν η εισηγμένη είχε θέσει ως φετινό στόχο μια νέα αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Επίσης, μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί τάση αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών, αλλά μόνο κάποιες καθυστερήσεις λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε η πανδημία σε χώρες του εξωτερικού. Πάντως, οι σχετικές καθυστερήσεις δεν έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα προβλήματα στην ομαλή παραγωγική διαδικασία της Paperpack, καθώς πολιτική της εισηγμένης εταιρείας είναι να διατηρεί επαρκή αποθέματα. Επιπλέον, η σταδιακή επανεκκίνηση της διεθνούς οικονομίας δημιουργεί μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

H Paperpack δραστηριοποιείται παραγωγικά στον κλάδο της χάρτινης συσκευασίας, εστιάζοντας κυρίως στους κλάδους των φαρμάκων, των τροφίμων-ποτών, των ειδών ατομικής υγιεινής και των τσιγάρων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 που ενέκρινε η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ήταν ιδιαίτερα ανοδικά σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2018 (εκτίναξη καθαρών κερδών από τα 774 χιλ. στο 1,954 εκατ. ευρώ) για δύο κυρίως λόγους:

  1. Εξ’ αιτίας της αύξησης του κύκλου εργασιών από τα 16,6 στα 18,45 εκατ. ευρώ
  2. Επειδή μέσα στο 2018 η Paperpack δεν είχε προλάβει να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες της τις επιπτώσεις από το αυξημένο τότε κόστος των πρώτων υλών της.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους ύψους 0,50 ευρώ ανά τίτλο (έναντι 0,15 ευρώ κατά την περυσινή χρονιά), ενώ αντίθετα μεταφέρθηκε για επόμενη γενική συνέλευση το θέμα της επιβράβευσης των στελεχών της εταιρείας μέσα από τη διαδικασία του stock option.

H διοίκηση της Paperpack όταν ανακοίνωνε τα ετήσια αποτελέσματα του 2019 (τέλη Φεβρουαρίου, πριν τον ερχομό της covid-19 στην Ελλάδα) είχε εκτιμήσει για το 2020 ότι «ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση 3,5% περίπου σε σχέση με αυτόν της χρήσης 2019», θέτοντας παράλληλα ως στόχους την επίτευξη EBITDA άνω των 4 εκατ. ευρώ και θετικού τελικού αποτελέσματος έτσι ώστε να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαια και η ρευστότητά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v