Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Εκδικάστηκε η αίτηση για το άρθρο 106

Πριν την εκδίκαση κατατέθηκε αίτημα αναβολής της συζήτησης από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, η οποία και απορρίφθηκε. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Creta Farms.

Creta Farms: Εκδικάστηκε η αίτηση για το άρθρο 106

Εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση της Creta Farm για υπαγωγή στο άρθρο 106 β ή δ, σε συνέχεια της συμφωνίας εξυγίανσης με την Impala.

H απόφαση αναμένεται τους επόμενους 3-6 μήνες.

Πριν την εκδίκαση κατατέθηκε αίτημα αναβολής της από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, η οποία απορρίφθηκε.

Η ανακοίνωση της Creta Farm

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η συζήτηση αναφορικά με επιχειρηματικό σχέδιο για τη διάσωση της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farm, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν ο ένας εκ των δύο βασικών μετοχών κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές – μικροί και μεγάλοι – οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Τέλος, θετικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farm, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Παρά τις προσπάθειες κάποιων να εκτροχιάσουν την διαδικασία, η Creta Farm σήμερα εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, με την ενδιάμεση Διοικητική Ομάδα να έχει καταφέρει να ανταποκριθεί το προηγούμενο διάστημα στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

H δυναμική επαναφορά των προϊόντων της Creta Farm στα ράφια των σούπερ μάρκετ προχώρησε κανονικά βάσει προγραμματισμού, με την εταιρεία να κατορθώνει να ανταποκριθεί σε αυτόν, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και η προσοχή του λιανεμπορίου ήταν στραμμένη αλλού.

Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v