Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα παρουσίαση στο CVC

Η παρουσίαση στα στελέχη του CVC και η εσπευσμένη οδηγία για αναθεωρημένο business plan φουντώνουν τα σενάρια για νέα απόπειρα πώλησης. Στη διοίκηση της τράπεζας παραπέμπουν τα στελέχη της εταιρείας.

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα παρουσίαση στο CVC

Τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής προχώρησαν προχθές Τρίτη σε παρουσίαση της ασφαλιστικής εταιρείας στο fund CVC, η οποία μάλιστα παρουσίαση είχε ενσωματώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.
Επιπλέον ζητήθηκε σε σύντομο χρονικό η εκπόνηση επικαιροποιημένου business plan της ασφαλιστικής εταιρείας.

«Η επικαιροποίηση του business plan γίνεται συνήθως κάθε εξάμηνο και αναμενόταν λογικά να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου άλλωστε να ενσωματώσει απαιτούμενες αλλαγές που προέκυψαν λόγω της πανδημίας covid-19» αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, συμπληρώνοντας πως η μητρική Τράπεζα τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ πολύ περιορισμένη πληροφόρηση φέρεται να έχει και η ηγετική ομάδα της ίδιας της ασφαλιστικής εταιρείας. Η τελευταία παραπέμπει για πληροφορίες στη διοίκηση της Τράπεζας.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) είχε δώσει παράταση στην ελληνική τράπεζα για τη ρευστοποίηση της ασφαλιστικής της εταιρείας, καθώς και το ότι το CVC είχε προτείνει μόλις τον Μάρτιο τίμημα (480 εκατ. ευρώ) που δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του πωλητή. «Γιατί άραγε να επανέλθει τώρα με υψηλότερο τίμημα;» αναρωτιούνται στελέχη της αγοράς.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, η παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής αυξήθηκε κατά 1,2%, τα προ φόρων κέρδη ανέβηκαν από τα 2,3 στα 2,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν κατά 80,6 εκατ. ευρώ (στα 982 εκατ. ευρώ).

Συνδικαλιστικοί κύκλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής αντιδρούν στις εξελίξεις, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα προσπάθεια πώλησης της εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v