Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Ελληνική πλατφόρμα σε βρετανική ψηφιακή τράπεζα

Η νέα τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας εξοπλίστηκε με λύσεις της Profile για Banking, Treasury και Διαχείριση κινδύνου, με την υλοποίηση του έργου να ολοκληρώνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρόνους.

Profile: Ελληνική πλατφόρμα σε βρετανική ψηφιακή τράπεζα

Η Prοfile Software υλοποίησε επιτυχώς στην Allica Bank, τη νέα ψηφιακή τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις πλατφόρμες FMS.next και RiskAvert, για τη διαχείριση τραπεζικών εργασιών και πιστωτικού κινδύνου. Οι Prοfile και Allica Bank συνεργάστηκαν στενά, ώστε το έργο της τράπεζας να ολοκληρωθεί επιτυχώς σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρόνους.

Οπως αναφέρει η Prοfile στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το FMS.next είναι το core banking σύστημα της Allica Bank, που εξυπηρετεί τις omni-channel ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες, τη διαχείριση των αποταμιευτικών λογαριασμών και των επιχειρηματικών δανείων που η πλήρως αδειοδοτημένη τράπεζα προσφέρει. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα επιτρέπει στην τράπεζα να σχεδιάζει και να λανσάρει νέα προϊόντα γρήγορα στην αγορά. Εντός του έτους, η Allica θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία και τις υπόλοιπες λύσεις της Profile, Acumennet για ολοκληρωμένο Treasury Management και το σύστημα πληρωμών FMS.next Payments για τη διαχείριση του συνόλου των πληρωμών της τράπεζας. Οι λύσεις της Prοfile διασυνδέθηκαν επίσης με διεθνείς λύσεις για Authentication services, Credit Control, KYC/KYB/AML και MIS Reporting.

Οι τραπεζικές λύσεις της Prοfile, υλοποιημένες στο Cloud της Microsoft Azure, αποτελούν θεμελιώδες και κρίσιμο συστατικό στην αρχιτεκτονική της τράπεζας, παρέχοντας στους πελάτες της Allica, τη δυνατότητα online και ολοκληρωμένης διαχείρισης των λογαριασμών και συναλλαγών τους. Η ταχεία υλοποίηση του έργου αναδεικνύει την ευελιξία της ομάδας της Prοfile καθώς και τη προσήλωσή της στην έγκαιρη παράδοση απαιτητικών συστημάτων για ψηφιακές τράπεζες, στο πλαίσιο μιας ευρείας, αλλά στενά συνεργαζόμενης ομάδας.

Ο κ. Simon Bateman, CIO στην Allica, σημείωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Prοfile από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας της Allica Bank και τη θεωρούμε αξιόπιστο συνεργάτη μας, που έχει συνδράμει στη δημιουργία της τράπεζας. Δουλέψαμε από κοινού με την ομάδα της Prοfile, έχοντας κατά νου την επίτευξη τολμηρών στόχων που είχαν απαιτητικούς χρόνους υλοποίησης. Η Prοfile θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει όσο θα επεκτείνουμε το εύρος των τραπεζικών μας προϊόντων που εστιάζουν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, CEO της Prοfile Software, προσέθεσε: « Η τραπεζική πλατφόρμα της Prοfile έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ψηφιακές τράπεζες (digital banks) και σε νεοσύστατους οργανισμούς να αξιοποιούν την αρθρωτή αρχιτεκτονική και την cloud τεχνολογία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI) όσο μεγαλώνει η επιχείρηση. Παραδώσαμε γρήγορα στην Allica Bank ένα αξιόπιστο σύστημα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. Βλέπουμε την Allica στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ένα μακροχρόνιο συνεργάτη και πολύτιμο πελάτη, για τη δημιουργία της νέας γενιάς digital SME banking. Το έργο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τραπεζικό τομέα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v