Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδ. Αθανασίου: Το πρώτο εξάμηνο του 2021 αρχίζουν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό

Tο όραμά μας, για να γίνει πραγματικότητα, θέλει ψυχραιμία, είναι ένας μαραθώνιος και θέλει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Οδ. Αθανασίου: Το πρώτο εξάμηνο του 2021 αρχίζουν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό

«Κάποιοι άνθρωποι συνετέλεσαν τα μέγιστα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, υποδεχόμενος το πρωί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον χώρο που ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων.

Στην τοποθέτησή του σημείωσε:

Θα αρχίσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βασικό μας μέτοχο, που όχι μόνο οραματίστηκε αυτό το έργο κάποια χρόνια πριν, αλλά επί επτά χρόνια μάς έχει στηρίξει αδιάλειπτα και μόλις λίγους μήνες πριν, μας έδειξε πάλι την εμπιστοσύνη του, στη χώρα και την οικονομία της, επενδύοντας πάνω από 300 εκατομμύρια στο έργο αυτό και στη Lamda.

Nα ευχαριστήσω την ομάδα της Lamda που για πολλά χρόνια, με σχεδόν, θα έλεγα, δονκιχωτικό πάθος, πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα, όταν μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο. Να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, που επί σειρά ετών στήριξαν αυτή την τιτάνια προσπάθεια, αλλά θέλω να εξάρω το έργο που έχει γίνει το τελευταίο δεκάμηνο από την κυβέρνησή σας, μια προσπάθεια πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω να παίρνω τηλεφωνήματα Σάββατο και Κυριακή 7:00 το πρωί, όχι κατ’ εξαίρεση αλλά κατ’ επανάληψη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν την, πέρα από κάθε προσδοκία, προσπάθεια και στην αποφασιστικότητα που έχει δείξει η κυβέρνησή σας, που μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο λίγους μήνες πριν γίνει η επίσημη μεταβίβαση των μετοχών.

Να πω ότι στους επόμενους μήνες, θα κατεδαφιστεί το 1/3 από τα κτήρια που βρίσκονται σε όλη αυτή την περιοχή. Είναι πολλά, είναι πάνω από 900 κτήρια, είναι πάνω από 400.000 τ.μ.

Αυτό θα μας φέρει σε θέση, μόλις την επόμενη χρονιά στο πρώτο εξάμηνο, να αρχίσουμε τα έργα υποδομών, ανάμεσα στα οποία θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο, ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω του μια για πάντα αυτό το γκρίζο τοπίο που έχουμε ζήσει εδώ τα τελευταία 20 χρόνια.

Τέλος, να πω ότι στόχος μας, μάλλον, το όραμά μας για να γίνει πραγματικότητα, θέλει ψυχραιμία, είναι ένας μαραθώνιος και θέλει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Τα οράματα από τη φύση τους είναι μακροχρόνια, ενέχουν ρίσκα, πολλά από αυτά δεν μπορεί καν να τα προβλέψει κανείς -ο κορωνοϊός είναι ένα κλασικό παράδειγμα.

Θέλουμε να πούμε και να υποσχεθούμε ότι σαν Lamda και εκ μέρους της Lamda θα κάνουμε υπερήφανους όχι μόνο τους μετόχους μας και αυτούς που σε λίγο θα μετάσχουν σε αυτό που λέμε εθνικό ομόλογο, θέλουμε όλοι οι Έλληνες να γίνουν κοινωνία αυτού του έργου, αλλά και όλους τους Έλληνες για ένα έργο που συμβολικά μπορεί από εδώ που απογειωνόταν ένα αεροπλάνο να γίνει το σύμβολο της απογείωσης μιας νέας εποχής για τη χώρα.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σας ευχαριστώ που πιστεύετε στο έργο, σας ευχαριστούμε που πιστεύετε σε εμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v