Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος Μάρμαρα: Περιμένει πτώση 20% στις φετινές πωλήσεις

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης Ευάγγελος Χαϊδάς στο Euro2day.gr. Οι κρίσιμες αποφάσεις του Ιουλίου για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και η μελέτη βιωσιμότητας που ανατέθηκε σε ανεξάρτητο οίκο για το project της Κρήτης.

Ικτίνος Μάρμαρα: Περιμένει πτώση 20% στις φετινές πωλήσεις

Κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το 2019 και κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα «βλέπει» για φέτος η Ικτίνος Μάρμαρα, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 30%, επηρεασμένες από τις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία.

«Το θετικό είναι πως τώρα έχουν επανεκκινήσει οι εργασίες μας με την Κίνα» δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της εισηγμένης Ευάγγελος Χαϊδάς, συμπληρώνοντας: «Οι παραγγελίες γίνονται πλέον εξ’ αποστάσεως. Μας έχει βοηθήσει πολύ σ’ αυτό το ισχυρό brand name που έχει αποκτήσει η εταιρεία μας στην Κίνα μετά από την πολυετή και συνεπή παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, πέρα από το άριστης ποιότητας μάρμαρο του Βώλακα (νομός Δράμας). Το μάρμαρο λοιπόν του Βώλακα δουλεύει πολύ εντατικά, ενώ καλή ανταπόκριση παρατηρείται και στα μάρμαρα των υπόλοιπων λατομείων μας, πλην όμως οι πωλήσεις τους κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα αυτή την περίοδο».

Ενδιαφέρουσες όμως εξελίξεις αναμένονται πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο και σε ότι αφορά τη δραστηριότητα του ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ειδικότερα, πέρα από την ήδη λειτουργούσα μονάδα, η εισηγμένη διαθέτει άλλες πέντε άδειες συνολικής ισχύος 120 MW. Έτσι, μέσα στον Ιούλιο η διοίκηση της εταιρεία θα κληθεί να αξιολογήσει (μετά και τις τελευταίες μειώσεις των τιμών στις δημοπρασίες) το αν και ποιες από αυτές θα επιλέξει για να επενδύσει.

Σε ότι αφορά τώρα το μεγάλο τουριστικό project της Κρήτης (νομός Λασιθίου), η Ικτίνος έχει αναθέσει γνωστό εξειδικευμένο οίκο την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για κάθε μια από τις δραστηριότητες (π.χ. ξενοδοχειακή, οικιστική) που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε αυτό. Η μελέτη αυτή που αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο φθινόπωρο θα μπορέσει να αποτελέσει πυξίδα για την προσέλκυση επενδυτών, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν να αξιοποιήσουν μέρος ή και το σύνολο των δραστηριοτήτων της τουριστικής μονάδας.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος (είχε δοθεί 0,02 ευρώ ανά μετοχή στην αρχή της φετινής χρονιάς) για λόγους συντηρητικότητας. «Η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, ωστόσο θεωρούμε φρονιμότερο αυτή την περίοδο της κρίσης να ακολουθήσουμε συντηρητική πολιτική» σημείωσε ο κ. Χαϊδάς.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v