Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία 3Α: Ανθεκτικές οι φετινές επιδόσεις στην πανδημία

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Η φετινή πορεία και τα περί εκμετάλλευσης του ακινήτου της Νέας Ιωνίας.

Εριουργία 3Α: Ανθεκτικές οι φετινές επιδόσεις στην πανδημία

Μετά την αύξηση των πωλήσεων που σημείωσε κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, η Εριουργία Τρία Άλφα έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο με επίδοση ανάλογη της αντίστοιχης περυσινής, ενώ για το σύνολο της χρονιάς θέλει να πιστεύει ότι ο κύκλος εργασιών της θα υπερβεί εκείνον του 2019.

Αυτό εκτίμησε, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, σημειώνοντας πως ο κλάδος του ενδύματος στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία συγκαταλέγεται σε εκείνους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία Covid-19.

Ειδικότερα κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις μέσω κρατικών συμβάσεων και αυτές των ρούχων εργασίας, σε αντίθεση με την πτώση στην οποία υποχρεώθηκε η χονδρεμπορική δραστηριότητα.

Το 2019, η εισηγμένη είχε αυξήσει τον κύκλο εργασιών της από τις 737 χιλ. στο 1,046 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη από τις 33 στις 160 χιλ. ευρώ. Επιπλέον, μετά και τα περυσινά οικονομικά αποτελέσματα, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας επέστρεψαν σε θετικό έδαφος (από -42 σε +117 χιλ. ευρώ). Στα αξιοσημείωτα των λογιστικών καταστάσεων συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων:

• Ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός του 1,85 εκατ. ευρώ (πολύ υψηλός για τα μεγέθη της εισηγμένης), ο οποίος όμως είναι ιδιαίτερα χαμηλότοκος (χρεωστικοί τόκοι 29,6 χιλ. ευρώ), λόγω ενεργειών του βασικού μετόχου.

• Το γεγονός ότι το ακίνητο της εταιρείας (πρώην εργοστάσιο) στη Νέα Ιωνία είναι αποτιμημένο στο κόστος κτήσης του (γύρω στις 650 χιλ. ευρώ), σε ποσό δηλαδή πολύ χαμηλότερο από την τρέχουσα αξία του.

Σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του ακινήτου της Νέας Ιωνίας, ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της εταιρείας να αξιοποιηθεί, είτε μέσω πώλησης είτε μέσω εκμίσθωσης, αφού προηγουμένως υπάρξει ανακαίνιση και προσαρμογή του.

• Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε κάποια κινητικότητα, εξετάσθηκαν δύο προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν ικανοποίησαν τη διοίκηση.

• Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η εταιρεία, προσφέροντας το συγκεκριμένο ακίνητο σε επικείμενο διαγωνισμό της Εθνικό Κτηματολόγιο, η οποία ζητά να μισθώσει χώρους γραφείων.

Τέλος, ο πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η εταιρεία θα μπορούσε ενδεχομένως να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αν προέκυπτε επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή. «Δεν έχει νόημα να γίνονται αυξήσεις, τις οποίες να καλύπτουν μόνο τα μέλη της οικογένειας Εφραίμογλου», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v