Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Orange περνά η Telekom Romania του ΟΤΕ

Σύμφωνα με τον ρουμανικό τύπο η Deutsche Telekom που ελέγχει τον ΟΤΕ πουλά την μια από τις θυγατρικές στη Ρουμανία. Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται το τίμημα που θα καταβληθεί.

Στην Orange περνά η Telekom Romania του ΟΤΕ

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο οι επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση της Telekom Romania, θυγατρικής του ΟΤΕ στην Ρουμανία, στην γαλλική Orange η οποία εδώ και μήνες εμφανίζονταν ως η επικρατέστερη για την απόκτηση της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας.

Το τίμημα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία θα μετονομαστεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Γάλλοι θα αποκτήσουν μόνο την Telekom Romania και όχι την Telekom Romania Mobile (πρώην Cosmote Romania) που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία.

Παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ του γαλλικού ομίλου και του ρουμανικού δημοσίου ώστε το τελευταίο να κατέχει το 20% στη νέα εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας που θα δημιουργηθεί.

Η Orange είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας και συνεπώς θέλει να μπει και στην σταθερή τηλεφωνία ώστε να αντιμετωπίσει τον κύριο ανταγωνιστή της, την βρετανική Vodafone. Η τελευταία παρέχει πλέον υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας μετά την εξαγορά της UPC Romania.

Η φημολογία για την τύχη της θυγατρικής του ΟΤΕ στην Ρουμανία δίνει και παίρνει για περισσότερο από δύο χρόνια. Διάφορα σενάρια κυκλοφορούσαν για το ποιος θα αγοράσει τον τομέα κινητής τηλεφωνίας της θυγατρικής του OΤΕ που τελικά θα μείνει προς το παρόν υπό τον έλεγχό του. Προ μηνών ως επικρατέστερος αγοραστής για τον τομέα κινητής τηλεφωνίας φέρονταν η DIGI / RCS & RDS. Η τελευταία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην σταθερή τηλεφωνία και συνεπώς επιθυμεί να επεκταθεί στην κινητή.

Ο όμιλος Telekom Romania αποτελείται από τις Telekom Romania Communications στην σταθερή τηλεφωνία και Telekom Romania Mobile Communications (πρώην Cosmote Romania στην κινητή). Η Telekom Romania Communications ελέγχεται κατά 54,01% από τον OΤΕ ενώ το 45,99% κατέχει το ρουμανικό δημόσιο. Ο ΟΤΕ κατέχει σχεδόν το 100% της Telekom Romania Mobile Communications που προς το παρόν μένει στον έλεγχό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v