Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Epsilon Net: «Τρέχουν» οι επιδόσεις του 2ου εξαμήνου

Σε ποιους παράγοντες βασίζει η εταιρεία τις προοπτικές για περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων. Η ανοδική πορεία του δεύτερου εξαμήνου και τα οφέλη από την εξαγορά της Data Communications. Πού βρίσκεται η υπόθεση της SingularLogic.

Epsilon Net: «Τρέχουν» οι επιδόσεις του 2ου εξαμήνου

Στη συνέχιση της ανοδικής εικόνας του πρώτου φετινού εξαμήνου, αλλά και στις προϋποθέσεις που υπάρχουν για σαφώς καλύτερη μελλοντική πορεία, αναφέρθηκε η διοίκηση της Epsilon Net, στο πλαίσιο του χθεσινού Συνεδρίου που οργάνωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Με βάση τις επενδύσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και τη φύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, οποιαδήποτε αύξηση των εσόδων οδηγεί σε σαφώς υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο το ύψος των καθαρών κερδών (π.χ. στο α’ εξάμηνο του 2020 παρατηρήθηκε βελτίωση 7,3% στον κύκλο εργασιών και +54% στα καθαρά κέρδη).
  • Η πορεία της εταιρείας συνεχίζεται με σαφώς ικανοποιητική άνοδο και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, γεγονός που θα απεικονιστεί στα αποτελέσματα του εννεαμήνου και του δωδεκαμήνου της τρέχουσας χρήσης.
  • Οι προοπτικές της Epsilon Net ενισχύονται από το γεγονός ότι έχει ήδη επενδύσει στη δημιουργία υποδομών για την προσφορά σύγχρονων λύσεων, όταν άλλες επιχειρήσεις του κλάδου δεν το έπραξαν μέσα στο περιβάλλον της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερα, πυλώνες ανάπτυξης αποτελούν τόσο η ανάγκη των επιχειρήσεων να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό (τάση που ενδυναμώθηκε με την έλευση της πανδημίας), όσο και η θεσμική καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Ειδικότερα για τη δεύτερη περίπτωση, η Epsilon Net θα διεκδικήσει ως νέους πελάτες ένα μεγάλο τμήμα των 120-200 χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που θα πρέπει τώρα να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την ΑΑΔΕ.
  • Η διεύρυνση των μεριδίων θα επιχειρηθεί μέσα από την ισχυρή θέση που ήδη διαθέτει η Epsilon Net σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς, όπως π.χ. μέσω των λογιστηρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή μέσω των προγραμμάτων μισθοδοσίας για τις μεγαλύτερες εταιρείες.
  • Η εξαγορά της Data Communication επιταχύνει την αύξηση του μεριδίου της Epsilon Net στην υποστήριξη των λογιστηρίων (διαμορφώνεται πλέον γύρω στο 80%), δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακας και ενδυναμώνει την προσπάθεια για περαιτέρω διείσδυση σε άλλους τομείς της αγοράς πληροφορικής (η Data Communications έχει πρόσβαση σε πάνω από 3.000 λογιστήρια, σε περισσότερες από 800 επιχειρήσεις στο κομμάτι της μισθοδοσίας και επιπλέον σε 2.000 εταιρείες για εμπορολογιστικές εφαρμογές). Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργικής ενσωμάτωσης των εργασιών της Data Communication, με στόχο την ύπαρξη ενός κέντρου υποστήριξης, ενός τμήματος πωλήσεων και μιας μονάδας έρευνας και ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διεκδίκησης εξαγοράς της SingularLogic σε συνεργασία με τη Space Hellas, η διοίκηση της Epsilon Net ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

  • Προχωρούν ικανοποιητικά οι συζητήσεις με τη διοίκηση της MIG για την υπογραφή του SPA.
  • Epsilon Net και Space Hellas έχουν συμπληρωματικότητα δραστηριοτήτων και κοινό όραμα για την ανάπτυξη της SingularLogic και δεν προτίθενται να «σπάσουν τον όμιλο σε κομμάτια».
  • Η Epsilon Net για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά θα βασιστεί στη χρηματοοικονομική της υγεία, αλλά θα κοιτάξει αναμφίβολα και τη δυνατότητα άλλων μορφών χρηματοδότησης, όπως funds, χρηματιστήριο και τραπεζικό δανεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v