Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D-Day για Folli Follie η 9η Δεκεμβρίου

Τι λαμβάνουν οι ομολογιούχοι, ποιες εξασφαλίσεις κατοχυρώνει το Arena private equity fund για την ενδιάμεση χρηματοδότηση. Τα αιτήματα υπαγωγής στο 106 β ή δ και άρσης δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων. Η οικονομική θέση και η πρόβλεψη έως το 2023 για εταιρεία και όμιλο.

D-Day για Folli Follie η 9η Δεκεμβρίου

Τις λεπτομέρειες του τελικού Term Sheet, το οποίο έχει θέσει προς έγκριση στις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της με σκοπό την ολοκλήρωση μιας αμοιβαίας συμφωνίας εξυγίανσης αλλά και των όρων εξασφάλισης ενδιάμεσης χρηματοδότησης, δημοσιοποίησε η Folli Follie.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να αποφανθούν επί του τελικού σχεδίου οι πιστωτές της κάτοχοι ομολόγων σε ευρώ και ελβετικό φράγκο, ανοίγοντας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη διαδικασία εξυγίανσης.

Όπως ήδη έχει γράψει το euro2day.gr όσον αφορά την τελευταία συμφωνία εξυγίανσης και τους όρους της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετοχές Dufry) μέσω της εταιρείας AssetCo που θα συσταθεί καθώς και το 90% της OpsCo εταιρείας (εκείνης που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα). Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο (3%+4%+1% για κάθε χρόνο διάρκειας της σύμβασης).

Προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει ρευστότητα, η διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena, για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών.

Η συμφωνία, η οποία ολοκληρώθηκε με σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, προβλέπει ως εξασφαλίσεις το ακίνητο του πρώην Μινιόν, το μοναδικό εξάλλου περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων, αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο στο Κορωπί. Σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση, υπάρχει και πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, λαμβάνοντας τις αντίστοιχες εξασφαλισμένες ομολογίες. Ο χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης προβλέπει -εφόσον υπάρξει θετική ψήφος από την απαιτούμενη απαρτία των συνελεύσεων των ομολογιούχων- την κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού στις 11 Δεκεμβρίου και νέο αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι επιδόσεις του 2020 και οι προβλέψεις

Με την πανδημία να έχει διαταράξει το σύνολο του εμπορίου, η εταιρεία έως το 9μηνο του 2020 παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές της τάξης των 12 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους -εκτιμώντας ότι ο Δεκέμβριος θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της λιανικής-, η διοίκηση της εταιρείας προέβλεπε οι πωλήσεις της να φθάσουν στα 35,3 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου (κυρίως με τις βαλκανικές πωλήσεις), οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν την τρέχουσα χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ. Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη εκτιμά πως το 2023 η εταιρεία θα παράγει τζίρο 61,2 εκατ. ευρώ και ο όμιλος 120,4 εκατ. ευρώ.

Η επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία, τέλος, υπολογίζεται για το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v