Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «σκιές» και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μείζον θέμα, που πρέπει να διερευνηθεί με κάθε δυνατό τρόπο, δημιουργούν τα εσωτερικά email της Folli Follie, που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ εμφανίζουν την τότε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθυστερεί επίτηδες και να... απολογείται όταν πρέπει να ενεργήσει!

Folli Follie: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «σκιές» και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα email που ανακάλυψε η έρευνα της PWC, στα οποία στέλεχος της Folli Follie, εμφανίζεται να καταγράφει πολιτικά πρόσωπα ως φερόμενους «υποστηρικτές» ή και … «μπροστάρηδες» της εταιρείας στην αντιμετώπιση του σκανδάλου, εμπλέκοντας εμμέσως πλην σαφώς και τον πρόεδρο (της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), παρότι δεν τον κατονομάζει, συνιστούν μείζον θέμα.

Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται ότι έχουμε ξεκάθαρα ένα στέλεχος της εταιρείας που αλληλογραφεί με το αφεντικό του, τον Μάιο του 2018 (όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση), κάνοντας ξεκάθαρες νύξεις για υποστήριξη των τότε υπουργών (οι κ.κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης), κατονομάζοντας ως «μπροστάρη» τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμο Μπαλαούρα, ενώ αναφέρεται «κωδικά» ακόμη και σε χρηματισμό συμβούλων πολιτικών προσώπων. Κι από την άλλη, παρουσιάζει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Γκότση να ευνοεί την εταιρεία, καθυστερώντας τις αντιδράσεις της, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, δρούσε άμεσα!

Ουσιαστικά, ο αποστολέας Ν.Σ. του εσωτερικού email προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο παρουσιάζει τα κατονομαζόμενα πολιτικά πρόσωπα να πιέζουν τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γκότση, κι εκείνον περίπου να… απολογείται!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα των email:

... «Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

… «Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως, η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά, χωρίς εκπλήξεις, η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή, γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση».

Το χειρότερο όμως είναι ότι πράγματι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχθηκε δριμεία κριτική για την καθυστέρησή της να αντιδράσει αποτελεσματικά στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, όπως για παράδειγμα το σχετικό άρθρο του Euro2day.gr στις 2 Ιουλίου του 2018, με τίτλο «Η Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο… αραμπάς».

Ενδεικτική του κλίματος και ερώτηση που έκαναν τότε (αρχές Ιουνίου 2018) βουλευτές του ΚΙΝΑΛ περί των ευθυνών «για την καθυστερημένη αντίδραση στη σκανδαλώδη χρηματιστηριακή κατάρρευση της Folli Follie», με ειδικές αναφορές στην τότε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα μέλη της ωστόσο και ιδίως ο πρόεδρός της συστηματικά το αρνήθηκαν, ακόμη και μετά την αλλαγή φρουράς που ακολούθησε τις εκλογές του 2019, υποστηρίζοντας ότι κινήθηκαν όσο γρήγορα και αποτελεσματικά τους επέτρεπε το νομικό πλαίσιο της εποχής.

Στο Euro2day.gr πιστεύουμε ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι πολύ σημαντικό. Δεν προτιθέμεθα επίσης να αναλάβουμε τον ρόλο εισαγγελέων και δικαστών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι οι βαριές «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί, απαιτούν συστηματική και διεξοδική διερεύνηση από όλες τις αρμόδιες αρχές, εντός και εκτός Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι έωλες και συκοφαντικές οι κατηγορίες, όπως υποστηρίζουν οι θιγόμενοι.

Και σε αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να συνδράμει με κάθε τρόπο, εάν θέλει να προασπίσει το κύρος και την αξιοπιστία της.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για καθέναν από τους θιγόμενους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v