Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για επέκταση προβλήτας του ΟΛΘ

Mε βάση τη νέα προθεσμία, και να δεν ακολουθήσει και άλλη παράταση, ο ανάδοχος θα αναδειχτεί, εκτός νέου απροόπτου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για επέκταση προβλήτας του ΟΛΘ

Την εκ νέου παράταση του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης της 6ης προβλήτας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου του 2021, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, η διοίκηση του OΛΘ, λόγω της κατάστασης που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία για την υποβολή των προσφορών έληγε τον Δεκέμβριο. Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί για τον ίδιο λόγο έληγε την Παρασκευή 15/1. Mε βάση τη νέα προθεσμία, και να δεν ακολουθήσει και άλλη παράταση, ο ανάδοχος θα αναδειχτεί, εκτός νέου απροόπτου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου. Όταν ξεκινήσουν οι εργασίες , το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός 32 μηνών, αλλά λόγω των συνθηκών δεν αποκλείεται να χρειαστούν 36 μήνες.

Το έργο αποτελεί μέρος του πακέτου των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η εταιρεία, στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της OΛΘ Α.Ε, ενώ εκτιμάται πως θα αναβαθμίσει τη θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη διεθνή λιμενική αγορά, αφού θα υποδέχεται και εξυπηρετεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας έως 24.000 TEUs.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού επελέγησαν έξι σχήματα για το δεύτερο στάδιο, τα εξής: 1. Κοινοπραξία TERNA SA - EIFAGGE GENIE CIVIL MARINE, 2. ARCHIRODON GROUP NV, 3. Σύμπραξη INTRAKAT CONSTRUCTIONS SA - INTERCANTIERI VITTADELLO SPA-SALES SPA, 4.Κοινοπραξία MYTILINAIOS SA - ROVER MARITIME SL - HDK SA, 5. Κοινοπραξία AVAX SA - ETERMAR SA - NV BESIX SA και 6.Κοινοπρξία ACCIONA CONSTRUCCION SA - DREDGING INTERNATIONAL NV.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v