Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXIA Ventures και Houlihan Lokey οι σύμβουλοι των ομολογιούχων της Folli Follie

H AXIA Ventures Group και η Houlihan Lokey ενεργούν από κοινού ως Financial Advisors μιας ομάδας κυρίων πιστωτών στην αναδιάρθρωση της εταιρίας.

AXIA Ventures και Houlihan Lokey οι σύμβουλοι των ομολογιούχων της Folli Follie

Η Folli Follie ανακοίνωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ότι επήλθε σε συμφωνία με τους δανειστές της για τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η AXIA Ventures Group (“AXIA”) και η Houlihan Lokey ενήργησαν από κοινού ως Financial Advisors σε μία ad hoc ομάδα κατόχων Eurobonds στην πραγματοποίηση της συνολικής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού της εταιρείας.

Το 2018, η Folli Follie, μια ελληνική διεθνής εταιρεία που ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή προσιτών πολυτελών αγαθών, ξεκίνησε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης λόγω ευρημάτων υπερεκτίμησης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Η AXIA, μαζί με την Houlihan Lokey, συμβούλευσαν μια ομάδα κύριων πιστωτών της Folli Follie για την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Εταιρεία υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα με τους πιστωτές της και συγκεκριμένα με τους κατόχους των Eurobonds, τους κατόχους των Swissbonds και τους κατόχους των ομολογιών Schuldschein. H συμφωνία εξυγίανσης σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει τους ίδιους όρους με εκείνους που εγκρίθηκαν στις συνεδριάσεις των κατόχων των Eurobonds και των κατόχων των Swissbonds στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Επιπλέον, την ίδια ημέρα, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση προς Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Αυτή η αναδιάρθρωση υπήρξε μια από τις πιο πολυσυζητημένες εταιρικές υποθέσεις στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η εκτέλεση της συμφωνίας εξυγίανσης σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ικανότητα της Εταιρείας να γυρίσει σελίδα και - αφού επικυρωθεί από τα δικαστήρια - να επικεντρωθεί μετά από πολύ καιρό στην ίδια την επιχείρηση. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη διαδικασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v