Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνουν στο… σφυρί τα ακίνητα της Ektasis Development

Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, που να ανατρέπει την ειδική διαχείριση και να εμποδίζει τους 15 πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, λέει ο ειδικός διαχειριστής. Το παρασκήνιο με την αίτηση της θυγατρικής της Ektasis, Οικοδομική.

Βγαίνουν στο… σφυρί τα ακίνητα της Ektasis Development

Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα πλειοδοτικοί διαγωνισμοί επί των ακινήτων της Ektasis Development καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία να ανατρέπει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας εκποίησης.

Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η ειδικός διαχειριστής της εταιρείας, Βασιλική Τσιάτα, σημειώνοντας ότι ο Άρειος Πάγος δεν έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που υπέβαλε η Ektasis Development επί της απόφασης υπαγωγής της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει απόφαση οιουδήποτε δικαστηρίου, βάσει της οποίας να εμποδίζεται η πρόοδος της διαδικασίας των 15 πλειοδοτικών διαγωνισμών. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και λήγει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10πμ έως τις 6μμ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της πλευράς των πιστωτών της Ektasis, η απόφαση του Αρείου Πάγου, που δημοσιεύτηκε, πρόσφατα, αναφέρεται στην αίτηση αναίρεσης, την οποία κατέθεσε η θυγατρική της Ektasis, Οικοδομική. Η απόφαση του Α.Π απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης, επιβεβαιώνοντας ότι δεν επιτρέπεται κανένα ένδικο μέσο, κατά της απόφασης με την οποία υπήχθη η Ektasis σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ανεξαρτήτως τυχόν σφαλμάτων, που εμπεριέχονται σε αυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατή ούτε η άσκηση οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος (τριτανακοπή), ικανού να ανατρέψει τη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει, βέβαια, νέα απόπειρα αναστολής από την Ektasis ή από τους φορείς της, αλλά ο κίνδυνος ευόδωσής της κρίνεται από τους ίδιους ως χαμηλός.

Η ανακοίνωση του ειδικού διαχειριστή

Η Ειδική Διαχειρίστρια ανακοινώνει ότι ουδεμία απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε επί της ασκηθείσας από την οφειλέτρια εταιρεία (Ektasis Development) αναίρεσης, που να κάνει δεκτή την αναίρεση της και να ανατρέπει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας. Ούτε υπάρχει άλλη απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου που να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας των προκηρυχθέντων δεκαπέντε (15) πλειοδοτικών διαγωνισμών. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και λήγει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10πμ έως τις 6μμ.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v