Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουρά επενδυτών για τα ακίνητα της Ektasis

Πάνω από 65 δεσμευτικές προσφορές δέχθηκε η ειδική διαχειρίστρια στη διαδικασία. Παρόντα τα περισσότερα μεγάλα γκρουπ του real estate και προσφορές-έκπληξη. Τα ονόματα, οι απόντες και οι δικαστικές εξελίξεις.

Ουρά επενδυτών για τα ακίνητα της Ektasis

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις περί συγκέντρωσης υψηλού ενδιαφέροντος, με αντικείμενο τους 15 πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τα ακίνητα της Ektasis, καθώς η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 65 προσφορές.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του real estate έδωσαν το παρών στη διαδικασία, ενώ προσφορές υποβλήθηκαν και από επιχειρηματικούς ομίλους, είτε για συγκεκριμένα οικόπεδα τα οποία προσφέρονται για ανέγερση γραφείων ή παραγωγικών/βοηθητικών εγκαταστάσεων είτε για καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke και Dimand, οι ΑΕΕΑΠ Prodea (σ.σ. σε συνεργασία με τρίτο) και Noval (σ.σ. σε συνεργασία με τη Brook Lane Capital), η Fortress και η Grivalia Management. Οι δύο τελευταίες ενδέχεται να υπέβαλαν προσφορές μόνο για ακίνητα, που αποτελούν εξασφαλίσεις δανείων των Fortress και Eurobank αντίστοιχα. Αντίθετα, δεν προσήλθαν στη διαδικασία οι Dromeus, Trastor, Bain και Orilina ΑΕΕΑΠ.

Προσφορά για το ακίνητο της Kodak φέρεται να κατέθεσε η Μυτιληναίος, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος «μπίνταρε», σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα καταστήματα που μισθώνει από την Ektasis. Προσφορές υποβλήθηκαν και από άλλες εταιρείες, για οικόπεδα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των εκποιούμενων ακινήτων. Τέλος, υπήρξαν πολλές προσφορές από ιδιώτες επενδυτές.

Το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί. Θα προηγηθεί, τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε χθες η πλευρά Ευθυμίου, μεγαλομετόχου της Ektasis, με τα οποία ζητά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία. Η πλευρά της ειδικής διαχείρισης ζήτησε και πήρε αναβολή για τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολυετή άκαρπη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ektasis, οι πιστώτριες τράπεζές της πέτυχαν να υπαγάγουν την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με τη δικηγόρο Βασιλική Τσιάτα να ορίζεται ειδική διαχειρίστρια και να αναλαμβάνει την απογραφή και εν συνεχεία εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v