Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο «Tier 2» 500 εκατ. η Alpha Bank

JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays, ως Joint Lead Managers, θα τρέξουν τη διαδικασία. Η κίνηση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία με DK για το project Galaxy. Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων.

Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο «Tier 2» 500 εκατ. η Alpha Bank

Στην αγορά βγήκε η Alpha Bank για την έκδοση Tier 2 Ομολόγου, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το project Galaxy. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι παρουσιάσεις.

Η έκδοση, ύψους περί τα €500 εκατ., θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της Τράπεζας αλλά και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της Alpha Βank.

Η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers), δείγμα, σύμφωνα με πηγές, του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών για την Αlpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

Το Galaxy, ύψους €10,8 δισ., είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της Τράπεζας. Ενδεικτική της θετικής υποδοχής της συμφωνίας είναι η υπεραπόδοση της τιμής της μετοχής από την περασμένη Δευτέρα, αλλά και το πρόσφατο report της Axia Ventures με συντηρητική (κατά το report) τιμή-στόχο τα €2,4.

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v